Sådan kan et samlelån hjælpe på økonomien

Sponsoreret indhold

180Graders Redaktion,

29. december 2021

Et samlelån kan for nogen være billigere løsning, hvis man sidder med flere små og dyre lån. Her kan nemlig være penge at spare på blandt andet renter. Du kan læse meget mere om, hvordan et samlelån kan hjælpe på økonomien lige her.

Det kan være en god idé at tjekke sine lån en gang i mellem og se, om der findes et billigere løsning, end den man allerede sidder i. Hvis man har flere forskellige mindre og dyre lån, så kan det nogle gange betale sig at samle sin lån til et større lån. Alt efter hvordan ens økonomi ser ud, så er det muligt at opnå en bedre økonomi med et samlelån. Høje renter kan nemlig blive en rigtig stor månedlig udgift. 

Fordele ved samlelån

Der er flere grunde til, at det kan være smart at samle sine mindre lån til et større. Først og fremmest, så kan det være en billigere løsning, hvis renterne på ens lån er høje. Derved kan man altså i nogle tilfælde spare penge ved at samle til et lån, der har en længere løbetid og en lavere rente. Det vil betyde, at der går længere tid, før man bliver gældfri, men det kan være billigere samlet set. Samtidig vil man have en lavere månedlig udgift. 

Den anden store fordel ved et samlelån er, at det kan give én det økonomiske overblik tilbage, hvis man har mistet det. Det kan blive uoverskueligt, hvis man har mange små lån at holde styr på det hele. Med et samlelån skal du igen kun forholde dig til et enkelt lån og en enkelt kreditor. 

Sammenlign altid lån

Det er selvfølgelig altid vigtigt at huske, at det koster penge at optage et lån. Det gælder selvfølgelig også samlelån. Derfor skal man være opmærksom på alle udgifter i forbindelse med et nyt lån, når man overvejer, hvorvidt det kan betale sig at samle sine lån. Det er altid en god idé at lægge et realistisk budget for tilbagebetalingen af sit lån, før man beslutter at optage lånet. 

Derudover er det vigtigt, at man sammenligner de forskellige udbydere og lån, før man vælger. Når man bruger en online sammenligningstjeneste til at vurdere de forskellige lån, så er det meget nemmere at få overblik over både vilkår og pris på diverse lån. Her er det vigtigt, at man forholder sig både til renter, løbetid, gebyrer og betingelser. 

Du kan være særlig opmærksom på lånets ÅOP. Det er et procenttal, der angiver lånets årlige omkostninger i procent. Her kan du nemt se hvilke lån, der reelt set er billigst. Derudover kan de på de forskellige faktorer finde det samlelån, der passer bedst til din økonomiske situation nu og i fremtiden.