Sådan snyder Kvickly dig

Moderne forretningsmetoder

Erik Morsing,

05/04/2010

Moderne forretningsmetoder.

"En rulle lokumspapir er en rulle lokumspapir". Den besked fik jeg af uddeleren, da jeg påpegede, at hans "billige" papir faktisk var tre gange så dyrt som den gamle type, der nu er taget af hylderne, angiveligt fordi man har åhh så svært ved at skaffe det. Men her er kendsgerningerne. Under navnet X-tra sælges det "billige" til halv pris, altså pr. rulle, men når man så kommer hjem og opdager, at den kun indeholder 1/4 stykker papir af hvad der er i typen Blue Care, og papirstykkerne tilmed er både smallere og kortere, så opdager man snyderiet. En enkelt gang dårlig mave kan let løbe op i tre ruller, og inden man får set sig om er hele den kolossale pakke - kaldet storkøb - forsvundet ned i septiktanken. Hvordan kan det nu lade sig gøre? Jo papiret er riflet, så størstedelen af pakken er luft. Pres den sammen og du vil opdage, at den svinder fra 8 centimeter til 2 centimeter. En ting, man dog ikke kan snyde med, er vægten. En rulle X-tra vejer ikke mere end et brev til moster Oda, og en storkøbspakning kan man let have i sin udstrakte arm hele vejen hjem.

En flaske Sweppes juice, hvor man kan se indholdet gennem flasken, er fyldt op. Tandpasta, sennep, optændingsbriketter, vaskepulver og mange andre varer, der er pakket ind, er sjældent fyldt. Man bliver så skuffet, når man åbner pakken og ser, at den kun er fyldt godt halvt op. Emballagen snyder. Her er virkelig CO2 at spare. Jeg nægter at spare på min egen CO2-udledning, når virksomhederne i den grad rutter med emballagen. Og hvad mener I om rejesalaten? Dens rette navn burde være makaronisalat med rejepynt. Vi bliver ikke alene via sindrige stænger og løngange tvunget hele vejen rundt i butikken, før vi bliver sluppet fri, vi skal også finde os i det ene snyderi efter det andet. Og så er der jo alle fristelserne undervejs og ikke mindst ved kassen. Men det er en anden historie.

Og så skulle jeg forresten hilse og sige, at jeg er den heldige vinder af ikke mindre end to megastore gevinster 10 millioner pund og 1,8 millioner Euro. Hvad gør jeg nu?
Forresten! Er der nogen her, der samler på frimærker?

Kilde: