Så taler Ritzau igen usandt - Denne gang om skattelettelser

Mens økonomerne og oppositionen siger det modsatte, så fastholder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at VK-regeringens mange skattelettelser e...

Ikke angivet Ikke angivet,

03/06/2010

Mens økonomerne og oppositionen siger det modsatte, så fastholder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at VK-regeringens mange skattelettelser er fuldt finansierede.

- Der er ikke givet nogen ufinansierede skattelettelser, siger Lars Løkke Rasmussen, da han onsdag aften atter er på talerstolen under Folketingets afslutningsdebat.

Ritzau henviser til en enkelt økonom, Bo Sandemann Rassmussen der tldligere i dag udtalte følgende;

- Skattelettelserne i 2004 og 2007 var ufinansierede. Og det for et beløb, der løber op i næsten 20 milliarder kroner, siger hun.

På det punkt giver Bo Sandemann Rasmussen Helle Thorning Schmidt ret.

Han konstaterer, at de skattelettelser, som kom i 2004 og 2007 blev givet uden at kradse pengene ind andre steder - altså ufinansierede.

- I de år var der tale om rene skattelettelser, hvor der ikke var andre skatter som blevet hævet. Dermed var der ikke tale om en fuld finansiering, siger professoren.

Professor skærer igennem skatteslagsmål

Men her går Ritzau galt i byen. Netop 2004 og 2007 var kendetegnet ved at de var finansieret ved at de holdt sig inden for budgettet, på samme måde som når man budgetterer udgifter. Dertil er Bo Sandemann Rasmussen kun en person og ikke i flertal eller alle.