Så dør baby!

"Så dør baby", sådan lød det fra komikeren, Rune Klans figur (en hysterisk mor, der i dén grad havde sat sig på sin mand), når hun skulle argumente...

Søren Søltoft Holmboe,

02/08/2011

"Så dør baby", sådan lød det fra komikeren, Rune Klans figur (en hysterisk mor, der i dén grad havde sat sig på sin mand), når hun skulle argumentere overfor sin mand i satireprogrammet ”Tak for i aften”. Stort set uanset hvad "så dør baby". Det er den samme oplevelse, jeg har, når jeg ser store dele af de danske politikere på skærmen – uanset hvilken fløj, de repræsenterer.

Tillad mig at tage bladet fra munden.

De danske politikere - dette er en grov generalisering - er en samling visionsløse, indholdstomme, virkelighedsfjerne, kurveaflæsende men dog ikke forstående og på samme tid – eller netop derfor – skræmmeretorik benyttende, spejlblanke, kønsløse og udstyret med ingen røv i bukserne, vælgerangste og således ud fra meningsmålingernes pejling meningsomskiftelige og deraf vævende og på ingen måde bidragydende taburetklæbere!

De kan ikke bidrage med andet end: "Så dør baby!"

I stedet for at se hvad i alverden vi kan få ud af at gøre det hele på en ny måde, turer de frem med floskler som: "Så er vi usolidariske, og det går ud over de svageste. Så mister vi vores velfærdssamfund. Så må vi lukke skoler… SÅ DØR BABY!!!"

Hvem på Borgen kan se mulighederne? Hvem på Borgen tør fortælle borgerne, at deres skattekroner ikke skal gå til kollektiv velfærd, men i stedet til MÅLRETTET velfærd? For så længe alle skal have det samme – uanset behov – vil ingen få deres behov dækket ordentligt.

Isle of Man har en indkomstskat på maks. 20%, ingen selskabsskat, en voksende økonomi, lav arbejdsløshed og god velfærd. Alt imens vi danskere bliver lullet i søvn med, at vi skal blive ved med at fortsætte med det samme, uagtet at verden har ændret sig markant siden den danske velfærdsstats oprindelse.

Men at de danske politikere har visioner, gennemslagskraft og rygrad som et af Østersøens bunddyr, ville jeg kunne leve med, hvis det forholdt sig sådan, at den danske journaliststab og presse konfronterede dem med de manglende visioner på nationens vegne. Men dét sker heller ikke. I stedet bliver visionære politikere og personligheder skudt ned, fordi de bevæger sig uden for normen.

Sikke et tamt samfund, vi har fået os bygget her. Tænk hvis man hørte en journalist sige: ”Hey makker, 20% skat… Det lyder vildt. Hvordan i alverden vil du realisere dette? Fortæl fortæl…”. I stedet bliver han udstillet og latterliggjort.

På bedste politiker manér, kan jeg kun sige: Hvis vi ikke vender skuden nu, SÅ DØR BABY!!!

SUK!

Rune Klans figur minder på mange måder om vores politisk korrekte og fordømmende ”Big Mother”.

 

// Søren

Kilde: