S vil udnytte skybrud til øget "klimaforebyggelse"

Klima- og miljøordfører Mette Gjerskov (S) vil gerne undgå de omkostningstunge skybrud fremover, hvorfor hun han indkaldt klima- og miljøminister L...

Ikke angivet Ikke angivet,

15/08/2011

Klima- og miljøordfører Mette Gjerskov (S) vil gerne undgå de omkostningstunge skybrud fremover, hvorfor hun han indkaldt klima- og miljøminister Lykke Friis i samråd.

- Det er en bananrepublik værdigt ikke at kunne køre på sine egne veje. Vi har vidst i årevis, at vi skulle imødese de her kraftige vejrforandringer, men man har fra regeringens side ikke forberedt sig, siger klima- og miljøordfører Mette Gjerskov (S).

Bananrepublik, Mette? Regeringen i en bananrepublik vil da i det mindste ikke prøve at skaffe sig indflydelse på noget, som den ingen indflydelse har på. Det være sig (naturligvis) hvis den kan bruge det som en undskyldning for at hæve skatterne og plukke sin befolkning endnu mere for værdier, som den stikker i diverse kulsejlede projekter såsom grøn energi, klimaregulering og ikke at forglemme løn til sig selv. Dette, kære Mette, vil i sandhed være en bananrepublik.

Og apropos de "klimaforandringer" som Fru Mette hentyder til: Sosserne og den røde blok var jo traditionelt langt fremme med hysteriet omkring den menneskeskabte, globale opvarmning via CO2 - udledning, som det derfor galdt om at begrænse. Så sent som i dag læser man andetsteds at sommeren i år var en af de koldeste med temperaturer pænt under 30 grader, hvilket faktisk er ret unormalt for en dansk sommer.

Ak ja, hvordan er det nu det lyder så smukt hos Brorson (1694 - 1764):

Gik alle konger frem på rad

i deres magt og vælde

de mægted ej de mindste blad

at sætte på en nælde.

Tja, han må vel have været forud for sin tid.

Kilde: