S: Unge må ikke tjene for mange penge

"De unge får smag for at tjene penge, og så kommer de aldrig i gang med en uddannelse

Slettet Bruger,

12/10/2009

"De unge får smag for at tjene penge, og så kommer de aldrig i gang med en uddannelse. Derfor bør erhvervslivet afvise unge ansøgere under 18 år," siger Socialdemokraternes Thomas Adelskov.

Det skal være slut med fuldtidsjob til unge under 18 år. I flere kommuner har helt op til 30 pct. af de unge på 25 år nemlig ikke anden uddannelse end folkeskolen, og det skyldes ifølge Socialdemokraternes Thomas Adelskov, at de unge tjener for mange penge og derfor dropper videregående uddannelser. Det skriver dr.dk.

"De unge får smag for at tjene penge, og så kommer de aldrig igang med en uddannelse. Derfor bør erhvervslivet afvise unge ansøgere under 18 år og i stedet kræve, at de går igang med en uddannelse, og så eventuelt bliver ansat i fritiden," siger Thomas Adelskov ifølge dr.dk.

Erhvervslivet er ikke særlig begejstret for forslaget. Administrerende direktør i Fakta, Michael Christiansen, påpeger, at det sagtens kan være gavnligt for unge at gøre karriere indenfor detailhandel, og formanden for et lokalt erhvervsråd i en af de kommuner, hvor mange unge mangler videregående uddannelser, tvivler stærkt på, at det lokale erhvervsliv vil støtte forslaget.

[email protected]

Kilde: