S og SF kan hverken sikre vækst eller velfærd

Når man ser igennem oppositionens valgkampsretorik står det tydeligt tilbage, at S og SF hverken kan sikre vækst eller velfærd

Klaus Markussen,

31/01/2011

Når man ser igennem oppositionens valgkampsretorik står det tydeligt tilbage, at S og SF hverken kan sikre vækst eller velfærd.

For det første har S og SFs planlagte skattestigninger for både virksomheder og helt almindelige borgere en direkte ødelæggende effekt på foretagsomhed og virkelyst - og dermed på vilkårene for at skabe vækst. Når S og SF øger eksempelvis boligskatten har familier færre penge til rådighed til forbrug og investeringer – det der er med til at skabe vækst.

For det andet er der ikke angivet finansiering for store dele af SFs såkaldte vækstplan. Den fremstår som et ufærdigt udkast med store mangler på de områder, der i politik giver ansvarlighed og sammenhæng: Nemlig en præcisering og anvisning af hvordan forslaget skal finansieres.

For det tredje fremgår det af planen, at SF vil tvinge kommuner til at indkøbe dyrere varer for at tilgodese særlige brancher som SF mener man skal satse på. Med et trylleslag vil SF nu trampe på de kommunale anstrengelser og resultater med effektiviseringstiltag på indkøb.  Det er udtryk for et uhørt indgreb overfor det kommunale selvstyre, hvor borgmestre og byråd arbejder hårdt på at få den kommunale økonomi til at hænge sammen.

Det er foruroligende, at S og SF stadig ikke vil fortælle os hvordan deres målsætninger skal nås og hvem der skal betale regningen for de mange ufinansierede forslag. Venstre har derimod fremlagt helt konkret hvordan vi vil sikre varig velfærd. Vi fortæller konkret og ærligt hvad vores politik indebærer, så du som vælger ved hvad du kan forvente.

Kilde: