S og SF fastholder en strategi med at tale udenom

Hvis man havde forestillet sig, at S og SF ville reagere på Venstre´s nye kampagne med at tage udfordringen op og forklare egne politiske og økonom...

Christian Melgaard,

16/08/2011

Hvis man havde forestillet sig, at S og SF ville reagere på Venstre´s nye kampagne med at tage udfordringen op og forklare egne politiske og økonomiske planer og ambitioner, så kan man godt tro om igen.

I stedet for at gå ind i en reel "forbrugeroplysning" overfor vælgerne, og satse på at den politik man (måske?) har udviklet kan stå distancen i en direkte konkurrence med regeringens - eller for den sags skyld med Liberal Alliances - alternativer, så holder man fast i en strategi om for alt i verden at undlade at diskutere og sammenligne politik.

Første reaktion på kampagnen var en byge af anklager imod regeringen for det der konsekvent bliver kaldt en "skræmmekampagne". Man undlader dog konsekvent at forklare hvordan det kan være skræmmende at opfordre S-SF til at forklare sin politik - med mindre S og SF selv har indset at det i sig selv vil skræmme vælgerne at blive oplyst om indholder af "fair løsning".

Næste skridt i afledningsmanøvren er at rette opmærksomheden imod et foto af Helle Thorning og Villy Søvndal, der er blevet anvendt i kampagnen. I en situation hvor valget nærmer sig vælger S og SF at koncencentrerer sine kræfter om det super-relevante emne i den aktuelle politiske debat at fotoet er "stjålet". Man har dog ikke mands-mod eller kvinde-mod nok til at rette anklagen direkte, men man lader fotografen fremsætte anklagen og så bakker man op om den.

Er det virkeligt alt hvad S og SF kan stille op med? Svaret blafrer fortsat i vinden.

Kilde: