Så fik Samuelsen sit figenblad

Der er ingen garanti i regeringsgrundlaget for at topskatten bliver sænket

Ikke angivet Ikke angivet,

27/06/2015

Der er ingen garanti i regeringsgrundlaget for at topskatten bliver sænket. Venstre vil dog arbejde for at nå denne målsætning. Det var åbenbart nok til at Samuelsen er tilfreds, efter at han var kommet med ret markante holdninger omkring den kommende regerings levetid, hvis topskatten ikke blev sænket.

Nu er det bare sådan at man ikke kan komme op på 90 mandater til det forslag, hvis man ikke har taget DF i ed og det har man ikke.

Det første Venstre vil arbejde for er en lavere skat for de lavtlønnede. Her vil LA sikkert stille krav om at man samtidig skal se på topskatten. Men her står Venstre stærkt, da alle 4 blå partier mener det skal kunne betale sig at arbejde. Det er derfor politisk mest nærliggende at der komme en skatte sænkning i bunden.

LA vil få svært ved at forklare sit vælgerkorps at man stemmer imod af taktiske grunde for en skatte sænkning i bunden, især hvis partiets skattefradrag på de første 7000 kroner kommer i spil.

Når så Venstre har indfriet sit løfte til vælgerne, vil man selvfølgelig arbejde for Samuelsens. En skattesænking fra 15 til 10% forventes at koste mellem 4-5 milliarder. Eneste mulighed for at samle 90 madater bag dette forslag er at enten S eller DF springer med på vognen. Hvilken interesse skulle S havde i at sænke topskatten?. DF tager sig nok noget dyrere betalt end et par grænsebomme, især når partiet får svært ved at øge den offentlige vækst, grundet Venstres nulvækst.

Samuelsen har med andre ord fået lovning for at Løkke vil arbejde for noget, som mandatfordelingen i Folketinget absolut ikke lægger op til. Men samtig har Samuelsen fået det figenblad han var nødsaget til at få, efter han forleden var ved at trække tæppet væk under det blå flertal, inden der overhoved var dannet en blå regering.

Kilde: