Så er den gal igen: Offentlige penge går til rene turist-ture

Mens politikerne har mere en svært ved at skabe løsninger på landets problemer, har de tilsyneladende ingen problemer med at finde på nye rejsemål,...

Christian Melgaard,

13/11/2012

Mens politikerne har mere en svært ved at skabe løsninger på landets problemer, har de tilsyneladende ingen problemer med at finde på nye rejsemål, når de skal planlægge deres "inspirationsture".

Et af de seneste og mere groteske eksempler, som BT har fundet frem, er Københavns Kommunes såkaldte "styregrupper for områdefornyelse- og kvarterløft" - et udvald under kommunens Teknik-og Miljøforvaltningen. Udvalget har over de seneste år rejst elleve gange, og har brugt mere end kr. 1.000.000 på at besøge destinationer rundt om i Europa.

http://www.bt.dk/politik/se-de-dyre-studieture-over-en-million-skattekroner-brugt-paa-inspirations-rejser

En gennemgang af programmerne for turene afslører noget der ligner de rene turist-arrangementer - godt kamufleret som studieture - og en tilsvarende gennemgang af opfølgningen viser også, at det ofte er meget sparsomt med tilbagemeldingerne fra turdeltagerne - bortset fra feriebilleder.

Man kan naturligvis også undre sig over hvad man kan lære om kvarterløft på Nørrebro ved at besøge Istanbul, og når der ikke ligger rapporter med de spændende konklusioner så bliver denne undres bare større.

Det er beskæmmende når man samtidig skal høre på kommunernes beklagelser om en presset økonomi.

Kilde: