Rystende security amatørisme i Københavns Lufthavn

Security hysteriet og amatørismen i Københavns Lufthavn fortsætter imod nye vanvittige højder

Klaus K,

05/02/2010

Security hysteriet og amatørismen i Københavns Lufthavn fortsætter imod nye vanvittige højder. En østjysk forretningsmand som lavede bombe-joken i Lufthavnen er blevet idømt 30 dages betinget fængsel samt 35.000 i erstatning, fordi Lufthavnen og SAS valgte at undersøge hele flyet og udsætte flystarten i to timer, skriver Ekstra Bladet.

Mandens forbrydelse bestod i, at han sagde: "Det var godt de ikke opdagede min bombe." så alle kunne høre det inkl. personalet, da han var gået gennem security-checket. Behøver man at tilføje: I sjov ... ? Det hører med til historien, at kronprinsparret også var med flyet, som skulle fra Cph til Chicago.

Tidligere på året blev en 57-årig kvinde, der skulle med flyet til Aalborg idømt 10 dages betinget fængsel for - i sjov - at sige ordet "bombe" i en samtale med den security-ansatte, der betjente hende ved gennemlysnings båndet.

Heller ikke i den sag var der nogen som helst tvivl om, at kvinden ikke var terrorist eller havde nogen bombe. Personalet sagde til hende, at det ikke var "velset" at sige ordet bombe, hvorefter hun gentog ordet. Dette førte til, at Københavns Lufthavn politianmeldte kvinden. Hun blev frikendt i byretten, men anklagemyndigheden ankede, og så fik hun altså 10 dages betinget i Landsretten.

Der ligger en vanvittig og hysterisk overdreven angst bag hele dette security-cirkus, som ifølge al kendt viden er uden effekt overhovedet. Mange forskellige undersøgelser viser, at overvågning og security ikke har nogen dæmpende effekt på forbrydelser - de flytter bare forbrydelserne andre steder hen. Se iøvrigt, hvor nemt det er at smugle sprængstoffer gennem security. Det eneste man behøver at gøre, når man går igennem er åbenbart at lade være med at sige "bombe".

Københavns Lufthavns håndtering af disse to sager giver desværre ikke forhåbninger om stor professionalisme i arbejdet for at undgå terrorhandlinger. Tværtimod må man vel sige, at Lufthavnen sender et utvetydigt signal til omverdenen (inkl. eventuelle terrorister) om, at de er rygende amatører. Men det er måske meningen? Er budskabet: "Se os. Vi er amatører" måske terror-forebyggende?

Eller er ideen med disse domme bare et led i statens omsiggribende adfærdsregulering af borgerne? Et budskab fra staten til danskerne om "at opføre sig ordentligt"?

Her må ikke laves sjov ... !! - Nej da ... vi skal nok være artige. Eller skulle man måske bare undgå Københavns Lufthavn fremover? Det har man jo som ryger også andre grunde til.

Med en let omskrivning af replikken fra en TV-satire fra 80-erne: Vidunderligt samfund, vi har fået banket ned her ...

Kilde: