Ruth Evensens moralske dilemmaer

Ruth Evensen vi alle kender fra Faderhuset og hele Ungdomshus-sagen har netop lavet en ny musikvideo der kan ses på hendes hjemmeside http://ruthev...

_slettet_bruger_5342 Ikke angivet,

04/01/2011

Ruth Evensen vi alle kender fra Faderhuset og hele Ungdomshus-sagen har netop lavet en ny musikvideo der kan ses på hendes hjemmeside http://ruthevensen.dk/.

Nb. Videoen inkluderer stærke retoriske virkemidler, alt fra afskårne babyhænder, ufødte, nyfødte til udsultede Auschwitz-fanger bliver vist i filmen.

I Ruth Eversens musikvideo med lyd og storslået kor som fra Michael Jacksons Earth Song eller Man in The Mirror fastslår den fanatiske præst med "ekstraordinære" virkemidler meget dramatisk at abort er folkemord, imod Guds vilje, egoistisk, uansvarligt, hyklerisk og meget andet. Vi hører bl.a. følgende lyrik:

// Har det lille ufødte barn ikke ret til sit liv(?) // At ofre sit eget barn, og kalde det en fejl // Hvem bestemmer barnets værdi(?), det er Ham som kan give livet // 800.000 børn, der måtte lade livet, p.g.a egoisme // (…) // Den gravide kvinde, hun er mor, til det barn hun slår ihjel, hun løser ikke sine problemer, ved at tage barnets liv // hvem har ansvaret for de mord som bliver begået hver eneste dag? //  ... Folkemord…  //  Hvad med os børn? // Tænk på de små børn, de er rigtige mennesker // osv. 

For det første, er hendes præmis for videoen ikke fejlagtigt? Jeg har ikke kunne finde ét eneste sted i Biblen der foreskriver abort som en synd. Ingen af de 613 Moselove (bud/Mitzvot/"מצוה") siger noget om abort, de berører ellers noget så uvigtigt og ubetydeligt som at en kvinde ikke må have sex med dyr. Abort siger de intet om. Det gamle testamente opfordrer derimod flere gange (i konflikter, for at sætte den korrekte kontekst) til at dræbe ufødte.

"2 Kings 8:12 dash their children, and rip up their women with child.
2 Kings 15:16 all the women therein that were with child he ripped up.
Isaiah 13:16 Their children also shall be dashed to pieces before their eyes; their houses shall be spoiled and their wives ravished.
Isaiah 13:18 They shall have no pity on the fruit of the womb; their eyes shall not spare children.
Lamentations 2:20 Shall the women eat their fruit, and children.
Ezekiel 9:6 Slay utterly old and young, both maids and little children.
Hosea 9:14 give them a miscarrying womb and dry breasts.
Hosea 13:16 their infants shall be dashed in pieces, and their women with child shall be ripped up.

Hvad der mere taler imod præmisserne for Ruth Evensens musikvideo er det faktum at skabelsesberetningen siger "1. Mosebog 2:7: Da formede Gud Herren mennesket af jord og blæste livsånde i hans næsebor, så mennesket blev et levende væsen." - Eller den engelske version af selvsamme citat: the "LORD God formed the man from the dust of the ground and breathed into his nostrils the breath of life, and the man became a living being." - Altså, det er først et levende og unikt væsen i det øjeblik barnet trækker vejret, og det gør det altså ikke i livmoderen.

Gud siger dog OGSÅ at man ikke må spilde uskyldige livs blod, at Han så selv gør det adskillige gange i alle de værker tilskrevet Ham hæfter Ruth Evensen sig ikke ved. Måske skulle hun finde en anden hobby.

Udover de, efter min mening, rent Bibelske fejlforståelser, så er det også dyyyyybt, dybt, dybt, og jeg understreger, DYBT kritisabelt at Ruth Evensen tillader sig at bruge billeder af Holocaust-ofre, ofre for militærregimer i Afrika, lemmer fra døde børn, hvad der ligner kranier fra én af de mange tusinde massegrave i det socialistiske Khmer-styres tid, osv.

Hvor er vi på vej hen hvis vi tillader os at underminere så grove forbrydelser som industrialiseret massemord? Hvad er Ruth Evensen værd når hun på hendes egen hjemmeside skriver følgende:

"Flere gange har man set, at store befolkningsgrupper er blevet forhekset til at tro på en propaganda, som fordi den blev gentaget nok gange, blev til en sandhed. Tænk for eksempel på Hitler, som forførte millioner af mennesker til at have det godt med at hade jøderne, nedgøre dem og gøre det af med dem på de grusomste måder. Tankevækkende og uhyggeligt!"

Evensen ikke kun udtrykker sympati for den menneskelige tragedie Holocaust var, men tillader sig efterfølgende også at gøre nar med den? Jeg finder det aldeles usmageligt at Evensen overhovedet kunne finde på det for retorikkens skyld, for chokeringens skyld, især med de formodede høje moralske standarder hun må have. 

Ruth Evensen har selvfølgelig ret til at lave lige præcis det hun ønsker at lave, under ansvar for domstolene naturligvis, men at gå så hårdt til stålet med de retoriske virkemidler som hun gør, er det ikke i overkanten?

At kvinden tydeligvis er fanatisk er én ting, en anden ting er hvorvidt vi bør give typer som hende eksponering og spalteplads i de danske medier?

Nå ja, det kan være jeg bare er sur, men det her er altså over stregen. Fy forhelvede Ruth.

Kilde: