Russia, Putin Held in Low Regard around the World

Pew Research Center er en ikke-statslig facttank, anerkendt for deres veludførte meningsmålinger verden over, har udført en måling i 39 lande, som ...

Ikke angivet Ikke angivet,

06/08/2015

Pew Research Center er en ikke-statslig facttank, anerkendt for deres veludførte meningsmålinger verden over, har udført en måling i 39 lande, som ser på borgerne syn på Rusland og Putin.

Kun i Vietnam er man yderst positivt indstillet over for Rusland. I Kina og i Ghana har et felrtal af de adspurgte også et positivt syn på Rusland, i resten af de adspurgte stater, har man enten ikke en mening om Rusland eller er man negativt indstllet over for landet.

Hos de adspurgte EU-stater er billedet yderst negativt over for Rusland, hvor især Polen ikke har varme følelser over for naboen.

Putin nyder stor opbakning hjemme i Rusland, hvor 88% er positivt indstillet over for hans evne til at føre politik. Men i resten af verden, er han yderst upopær med undtagelse af vietnam og Kina.

Overordnet set har 24% af de adspurgte tiltro til Putin, mens 58% har et negativt syn på Putin. Ser man på regionerne, så scorer Obama højere end Putin, på positiv-barometeret.

Et fortsat negativt syn på Rusland, kan påvirke forbrugernes måde at handle på og i værste fald skade investeringslysten i Rusland i fremtiden.