Rupert Murdoch flytter News Corporation til Abu Dhabi

Ejer af News Corporation, Rupert Murdoch, har annonceret, at Golf emiratet Abu Dhabi skal være hovedkvarter for hans globale medie imperium i Mell...

Henrik Gøtke,

10/03/2010

Ejer af News Corporation, Rupert Murdoch, har annonceret, at Golf emiratet Abu Dhabi skal være hovedkvarter for hans globale medie imperium i Mellem Østen.

Adresserende omkring 400 delegerede ved åbningen af Abu Dhabi Media Summit sagde Murdoch, at hans selskab var begyndt som et lille australsk firma for senere at blive et internationalt USA baseret selskab med 64.000 ansatte.

"Jeg har enhver tiltro til, at arabiske selskaber kan gøre det samme og mere. Jeg tror også, at Abu Dhabi kan lede vejen".

Murdoch siger, at News Corporation vil basere sine globale online reklamer i sit mellemøstlige hovedkvarter i Abu Dhabi, og flytte et antal satellit fjernsyns kanaler fra Hong Kong til hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater.

"Vi vil (også) etablere et produktions kontor her til et af vore dokumentar film selskaber", siger han.

"Når vi ser på fremtiden, tror News Corporation på det kreative potentiale hos de mere end 335 millioner mennesker, der udgør den arabiske verden", tilføjer han.

Organiseret af regeringen i Abu Dhabi forventes det tre dage lange topmøde at adressere potentialet hos de fremspirende markeder i Mellem Østen, Indien og Kina.

Mohammed Khlaf al-Mazurei, der leder Abu Dhabi Media Company, fortalte de delegerede, at "Mellem Østen oplever radikale ændringer", og at dets medier burde "akkompagnere denne revolution".

News Corporation har allerede etableret stærke forbindelser med regionen ved i sidste måned at have investeret 70 millioner dollars i Rotana Group, der styres af saudi magnaten prins Alwaleed bin Talal, efter at have købt 9 procent af aktierne i firmaet.

Alwaleed´s Kingdom Holding selskab ejer også omkring 7 procent af News Corporation´s B aktier.


Kilde: