Rønn-Hornbechs politiske korrekthed

I et interview i DR i går om kritikken af islam og islamisme forsøgte integrationsminister Birthe Rønn-Hornbech at vende pilen imod kritikerne ved ...

Ikke angivet Ikke angivet,

06/02/2010

I et interview i DR i går om kritikken af islam og islamisme forsøgte integrationsminister Birthe Rønn-Hornbech at vende pilen imod kritikerne ved at slå fast, at "...når man kritiserer religionsudøvelse kritiserer man i virkeligheden også kristendom".

Birthe Rønn-Hornbech går dermed den politiske korrektheds ærinde ved at påstå, at islamisme-kritikken er kritik af religion. Som minister burde hun være klogere.

Islamisme-kritik er ikke kritik af religion, men kritik af politisk/social adfærd i islams navn. Når så mange (med mindre eller større indsigt i kommunikation med fornuft) kritiserer muslimer som f.eks. begår vold overfor familiemedlemmer, er det jo ikke kritik af disse menneskers religion, men af deres adfærd.

En minister med ansvar for integration burde som noget helt grundlæggende være i stand til at sætte sig ind i sine landsmænds motiver for kritikken: Uanset om de, der kritiseres, har en bestemt religion til fælles, er det deres samfundsopfattelse, som kritiseres, ikke deres religion.

Kilde: