Rockere og politistater

Henrik Sass Larsen bliver ikke minister i den kommende Thorning-regering

Nikolaj F. Rasmussen,

30/09/2011

Henrik Sass Larsen bliver ikke minister i den kommende Thorning-regering. Sass har efter eget udsagn meldt fra, efter at han er blevet gjort bekendt med at PET vil ikke indstille at Sass sikkerhedsgodkendes. I følge Sass selv skyldes det, at han ved to lejligheder i maj 2011 har haft kontakt med en voldsdømt rocker i en sag om forældremyndighed. Både tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen og tidligere justitsminister Hans Engell påpeger, at må der være tale om mere end et tilfældigt møde. Hvad der reelt er baggrunden, må vi vente til frokostaviserne graver frem. Men måske er Sass' fejl, at han har haft kontakt med gemener rockere i stedet for politistater, som:

Fra min barndom - formentlig i foråret 1986 - husker jeg en af de mest skræmmende øjeblikke var, da min far ville tage et billede af mig foran den østtyske grænse i Harzen. Grænsesoldaterne i nærmeste vagttårn syntes åbenbart at en 9-årig knægt udgjorde en trussel, der var værd at rette deres maskingevær mod. Dengang forstod jeg ikke, at det var helt utænkeligt, at østtyske soldater ville skyde en dansk turist i Vesttyskland. Men på forhånd havde jeg forstået så meget, at Østtyskland var et rædselsregime. Anderledes forholdt det sig med Ole Sohn, der dengang var 31 år. Helt frem til Berlinmurens fald hyldede Ole Sohn DDR-regimet og dets ugerninger.

I næste uge vil Ole Sohn formentlig stå foran Amalienborg som medlem af den nye regering. PET anser ham formentlig ikke mere som nogen trussel (under alle omstændigheder gør Villy Søvndal ikke). Men det er stadig principielt forkert, at Sohn kan blive minister. Der er trods alt forskel på rockere og politistater.

Kilde: