Rigmor Zobel – et offer for meningsløs lovgivning og en amatøragtig presse

"Det eneste, som jeg overhovedet finder betænkeligt eller tankevækkende ved hele sagen, er hvordan Zobel for det første gennem lovgivningen bliver ...

Ikke angivet Ikke angivet,

22/02/2010

"Det eneste, som jeg overhovedet finder betænkeligt eller tankevækkende ved hele sagen, er hvordan Zobel for det første gennem lovgivningen bliver offer for noget, som jeg ville betegne som moraliserende puritanisme uden basis i nogen form for fornuft. Det er det, der adskiller stofbrug fra akne og sure tæer: det er narkotikalovgivningen."

[...]
Andre offentlige personer, der har taget kokain tæller bl.a. Barack Obama, tidligere VU-formand og nuværende Fredericia-borgmester Thomas Banke, og en del andre, der efter eller sideløbende med deres brug af stoffer har skabt sig en karriere indenfor politik eller indenfor erhvervslivet. Det er dog de færreste, der bliver udsat for de konsekvenser og den stigmatisering, som de enkelte dømte og formentlig også Rigmor Zobel kan vente sig.

Forholdet til stoffer i dagens samfund afspejler ikke realiteterne og ér moraliserende puritanisme, der skaber flere problemer end det løser. Banke, Obama og Zobels brug af stoffer har formentlig ikke ligget nogen som helst til last og formentlig ikke skabt negative konsekvenser for andre end dem selv, og de negative konsekvenser for dem, måske set bort fra Zobel indtil hendes dom, har i hvert fald været begrænsede hvis da ikke helt unævneværdige."

[...]

"Narkotikalovgivningen er blottet for utilitet, tvinger ressourcer ud af politiet og argumentationen for denne er funderet i meget lidt andet end frygt og moraliserende nonsens. Pressen skal imidlertid skamme sig over deres lave journalistiske niveau og komplet usamfundskritiske tilgang til den slags sager. Hvis man ikke kan finde interessante sager at beskæftige sig med, af det, man får ud af Ritzau-telegrammer, kunne man eventuelt tage ud og beskæftige sig med reel journalistisk, hvilket desværre er noget, der ofte er en ekstrem mangel på i Danmark.

Hvis der ikke var, ville regeringens økonomiske uansvarlighed, ineffektiviteten i den offentlige sektor, den omsonste og skadelige narkotikalovgivning, og hvad ellers der er af skandaløse forhold af reel samfundsmæssig betydning – og ikke Rigmor Zobels fuldkommen ligegyldige 6 gram kokain – være noget, den bredde befolkning ville have en vis kendskab af."