Årets trussel fra folketingets bageste bænk: Möger kommer igen

Så slap vi da langt om længe af med Thor Möger, hvis eneste fortjeneste har været at ødelægge SF og underminere regeringen

Jens Krag,

16/10/2012

Så slap vi da langt om længe af med Thor Möger, hvis eneste fortjeneste har været at ødelægge SF og underminere regeringen. Desværre er det også den eneste konsekvens af formandsskiftet, idet Annette Vilhelmsen har valgt kun at gennemført en absolut light version af den renselsesproces baglandet havde forventet sig og håbet på. 

Thor Møger bliver sendt ud i mørket, men de andre umuliusser Astrid Krage, Villy Søvndal, Jesper Petersen m.fl. får lov til at blive - og hvad værre er, meget tyder på at Annette Vilhelmsen også er "faldet til patten" hos Helle Thorning og Margrethe Vestager som begge er tilfredse (hmm...) og ser frem til arbejdet. Ja, det tror jeg.

Lige så stor kritikken har været af Thor Möger - lige så store er lovordene fra visse folketings kollegaer nu hvor han er på vej ud af døren. Flere roser Thor Möger og Henrik Sass Larsen kalder f.eks. Möger for en "utrolig stor politisk begavelse" og "en af de allerstørste politiske motorer, når det gælder om at drive politik frem" - så kan Thor Möger og andre vurdere om de finder en ros fra Henrik Sass værd at samle på. Mon ikke han kan træke et par referencer fra Zuzuki Torben også - de deler formentlig en interesse for mafia-metoder.

En anden kollega siger ikke farvel, men på gensyn til Thor Möger. Benny Engelbrecht, på trods af sin sparsomme uddannbelse (9. klasse) et af socialdemokratiets lysende begavelser, siger således at "man kan næppe forestille sig at et talent af den klasse ikke får comeback i dansk politik". Som med Sass Larsens ros er der her tale om en anprisning som de fleste gewrne ville være foruden.