Renter af den restskat du ikke kan vide, at du har

LEDER: Hvis Venstre og de Konservative i 2001 indtog ministerkontorerne med tanker om retsikkerhed for skatteyderne, så er den sags blødsødenhed i ...

Ole Birk Olesen,

07/01/2010

LEDER: Hvis Venstre og de Konservative i 2001 indtog ministerkontorerne med tanker om retsikkerhed for skatteyderne, så er den sags blødsødenhed i dag endegyldigt elimineret. I dag handler det kun om én ting: At få flere penge i statskassen.

I forbindelse med regeringens skattereform, som skal give 5,5 mia. kr. ekstra i statskassen, har regeringen derfor besluttet, at nogle af pengene - 285 mio. kr. - skal skrabes ind ved at lade borgerne betale renter af restskat, som man ingen jordisk chance har for at kunne regne ud og indbetale. Årsopgørelserne fra Skat sendes nemlig først ud i februar, men renterne pålægges allerede fra 1. januar.

Hvis det nu var sådan, at skatteborgerne selv kunne regne deres skattebetaling ud, så kunne man måske argumentere for det rimelige i, at lade dem betale renter med det samme. Men det med at finde ud, hvor meget man skal betale i skat er ikke noget, som er almindelige mennesker forundt i dette land - dertil har politikerne simpelthen indrettet skattesystemet for kompliceret.

Derfor er den nye rente bare endnu en skat, som regeringen har fundet på, for at få sit eget overforbrug af offentlige midler finansieret i stedet for at sætte tæring efter næring. Ole Stavad og Mogens Lykketoft kunne ikke have gjort det bedre.

Kilde: