Regeringens tilståelsessag - de kan ikke gøre det bedre end VK

Den nye regerings retorik er en ynkelig og patetisk tilståelsessag

Christian Melgaard,

28/11/2011

Den nye regerings retorik er en ynkelig og patetisk tilståelsessag. De har kun haft marginale justeringer til VK´s finanslov, hvilket de forsøger at skjule bag en retorik som hører valgkampen til og som intet har at gøre med redelig regeringsførelse.

Hovedparten af de nye ministre har således et åbenlyst behov for at vedblive med at sætte enhver diskussion i perspektiv ved at henvise til den foregående regerings 10 år ved magten - i stedet for at stole på at egen politik kan stå distancen.

Et af de mere groteske indslag er Bjarne Corydons fragmentariske finanslovsbillede, hvor han på samme tid hævder, at den nye finanslov repræsenterer en række fuldt finansierede tiltag, som indfrier en række af regeringspartiernes mange løfter, mens han samtidig henviser han til at regeringen har arvet en underbalance på de offentlige budgetter på mellem kr. 80 og 100 mia. fra den borgerlige regering.

Med andre ord så fralægger Bjarne Corydon sig på regeringens vegne ansvaret for langt størstedelen af den finanslov, som de selv har fremsat, mens de nøjes med at tage ansvaret for de få initiativer de har fundet tid til at fremlægge.

Man må spørge sig selv om det virkeligt er alt hvad R-S-SF kan stille op med efter at de i 10 år har siddet og skumlet på oppositionsbænken?

Finansministerens fremstilling er naturligvis det rene nonsens; Regeringen har fremlagt en finanslov med et gedigent underskud - og det er i sig selv er en erkendelse af at de ikke kan gøre det bedre end den tidligere regering som de har kritiseret så voldsomt. Det er en ren tilståelsessag, og Helle Thorning har INTET som helst at byde på bortset fra nogle få symbolske tiltag, som så til gengæld peger i den forkerte retning med flere skatter og afgifter og flere offentlige udgifter.

Vi savner fortsat svar på spørgsmålet om hvad regeringen egentlig vil med regeringsmagten?

Et godt og velmenende råd til Bjarne Corydon er, at han skal lægge sin spindoktor retorik på hylden, og i stedet koncentrere sig om at tage ansvar som finansminister. I valgkampen blev Bjarne Corydon præsenteret som oppositionens regnedreng, der kunne måle sig med finansministeriets talknusere. Der er indtil videre ikke meget talknuser over Bjarne Corydon, der på linje med en lang række ministerkollegaer mere og mere fremstår som en fejlplaceret amatør.

Kilde: