Regeringens svigt baner vejen for vammel muslimjagt

LEDER: At et flertal af danskerne nu støtter et forbud mod, at muslimer her til lands skal have mulighed for at opføre de samme bygninger med tårn,...

Ole Birk Olesen,

05/12/2009

LEDER: At et flertal af danskerne nu støtter et forbud mod, at muslimer her til lands skal have mulighed for at opføre de samme bygninger med tårn, som kristne danskere i forvejen har 2.500 af, skyldes i høj grad et svigt fra Venstre og de Konservative. Et minaretforbud er et brud på to grundlæggende rettigheder, som den vestlige civilisation er bygget på - religionsfriheden og retten til at blive behandlet lige for loven - men ingen i regeringspartiernes top har deltaget i debatten og fortalt det til danskerne.

Mens Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, buldrer løs om, at muslimers rettigheder skal indskrænkes efter en folkeafstemning, så hører man intet fra de Konservative, og Venstres sætter integrationsordfører Karsten Lauritzen fra andet geled til at pippe lidt op om, at det forslag ikke lige er Venstres kop te. Hvor er Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, når Danmarks næstmest magtfulde person ytrer forslag om den slags horribel minoritetstrynepolitik? Hvor er de Konservatives førstedame, Lene Espersen? Hvor er større ånder i de to partier som Bertel Haarder og Per Stig Møller?

Tavse som graven er de, og i offentligheden ser man derfor kun én markant politiker, Pia Kjærsgaard, udtale sig om sagen, mens ingen lige så markante politikere taler hende imod. På den baggrund kan det ikke undre, at den gennemsnitlige vælger tror, at et minaretforbud er lige så uproblematisk som al mulig anden politik, der kan behandles en onsdag eftermiddag i Folketingets kirkeudvalg.

Nu er meningsmålingen, der dokumenterer regeringspartiernes svigt, her så - og deres toppolitikere kan stadig nå at reagere på den. Det er bare med at komme ud af hullerne. Fortæl nu vælgerne, at religionsfrihed og lighed for loven er grundpiller i en borgerlig-liberal regerings politik, at regeringen aldrig nogensinde kunne finde på at udskrive en folkeafstemning, hvis resultat kan ende med at være i strid med Grundloven, og at Dansk Folkepartis profilering på denne sag er vammel ud over alle grænser.

Kilde: