Regeringen vil slippe folkeskolen fri. De fleste røde har taget den automatiske nej-hat på

Regeringens folkeskoleudspil der kommer i løbet af måneden ser ud til at give kommunerne større friheder til at planlægge uden statslig indblanding

_slettet_bruger_4320 Ikke angivet,

14/11/2010

Regeringens folkeskoleudspil der kommer i løbet af måneden ser ud til at give kommunerne større friheder til at planlægge uden statslig indblanding.

Socialdemokratiet, DL (danmarks lærerforening) og DPU ( danmarks pædagogiske universitet ) siger fra, allerede inden det færdig udspil er lanceret. Men det er vel også forventeligt og forståeligt.

Socialdemokratiet sikkert fordi man risikerer at folk ikke bliver ensrettet efter laveste fællesnævner.

Danmarks lærerforening sikkert fordi det nok kræver en ekstra indsats af nogle af deres medlemmer.

DPU sikkert fordi de skal til at forholde sig til andre undervisningsmetoder/dogmer end de er vant til. ( NIH - Not Invented Here )  

Formanden for børne- og ungeudvalget i kommunernes forening, KL, Jane Findahl (SF), er derimod meget tilfreds. Men hun har sikkert allerede set at det giver mulighed for mere magt og styring til hendes taburet :-)

Det bliver så spændende at se hvordan de enkelte skoler og lærere tager i mod udspillet. Generelt er der meget modstand mod regeringens tiltag på skoleområdet, men nu får de jo så mere selvstændighed. Men mon ikke det bare udmønter sig i krav om flere ressourcer ?

Man skal selvfølgelig ikke skære alle lærere over en kam, og mon ikke det har været med i overvejelserne da folkeskoleudspillet blev udformet. Det her kan jo være med til at nedbryde de automatiske fastlåste holdninger om folkeskolen. Og det er måske i virkeligheden det S, DL og DPU er bange for.  

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2245037.ece

Kilde: