Regeringen vil kickstarte konomien med endnu flere milliarder

Helle Thornings spindoktorer har lært hende at sige "kickstart", så det siger hun nu i hver anden sætning der kommer over hendes læber

Christian Melgaard,

01/11/2011

Helle Thornings spindoktorer har lært hende at sige "kickstart", så det siger hun nu i hver anden sætning der kommer over hendes læber.

Det ændrer desværre ikke ved at det der skulle være en tiltrængt saltvandsindsprøjtning til den skrantende økonomi er en visionsløs gentagelse af gammel socialdemokratisk politik: Offentlige investeringer - og tilmed investeringer som allerede er vedtaget, og derfor skulle have været foretaget under alle omstændigheder. Der er absolut intet nyt under solen.

Hvorfor ikke sænke eller fjerne selskabsskatten, som størstedelen af dansk erhvervsliv og de flerste fagøkonomer er enige om vil tiltrække udenlandske investeringer og øge den indenlandske investeringslyst?

Hvorfor ikke bruge en del af midlerne til at understøtte iværksættermiljøer, så vi kan få etableret et  nyt innovativt vækstlag som kan bære Danmark ind i fremtiden?

Hvorfor ikke støtte IT-investeringer og f.eks. fremskynde en digitalisering af det danske samfund og derved cementere Danmark som et foregangsland indenfor IT?

Hvorfor ikke øge satsningen på uddannelse og forskning markant, og dermed skabe grundlag for en langsigtet vækst?

Eller hvorfor ikke satse massivt på grønne investeringer - andet end bevidstløst at støtte vindenergi på et tidspunkt hvor vi i forvejen ikke ved hvad vi skal gøre med en øget vindbaseret el-produktion?

Alt det og meget andet i stedet for at bygge flere jernbaner, betalingsringe og vindmølleparker - eller hvad regeringen ellers kan finde på.