Regeringen vil ikke tage ansvar - men forlanger at Venstre skal !?

Helle Thorning brugte endnu engang sit ugentlige pressemøde til ikke at fortælle om regeringens politik, men i stedet kritisere Venstre for ikke at...

Christian Melgaard,

13/11/2012

Helle Thorning brugte endnu engang sit ugentlige pressemøde til ikke at fortælle om regeringens politik, men i stedet kritisere Venstre for ikke at ville tage ansvar. Spørgsmålet er hvad det er hun mener Venstre skal tage ansvaret for?

Det er Socialdemokratiet og ikke Venstre der sidder i regering og dermed har handlepligten. Det er derfor først og fremmest Socialdemokratiet og regeringen der bør tage ansvar.

Man kan ikke bebrejde Venstre for ikke at ville tage et medansvar for en latterlig og virkningsløs akut-pakke, som alle er enige om ikke virker. Det er værd at bemærke, at regeringen i forbindelse med finansloven har anerkendt, at akutpakken ikke virker, for hvis den virkerede, så var der ingen grund til at lave det nye trick med "studie-kontanthjælp". Helle Thorning benyttede i øvrigt pressemødet til at så tvivl om det præcise indhold af aftalen med Enhedslisten på dette område, idet hun benyttede ordene "op til 6 måneder" om den nye støttemuligheder.

Man kan heller ikke bebrejde Venstre at de ikke vil tage et medansvar for en virkningsløs finanslov, som ikke adresserer landets problemer og som ikke engang lever op til regeringens egne målsætninger.

Først når regeringen starter på at tage et ansvar kan de forlange det samme af partierne udenfor regeringskredsen.

"Vi gjorde det" sagde Helle Thorning da hun vandt regeringsmagten, men vi mangler endnu at se hvad det var/er de gjorde?