Regeringen spænder ben for sig selv, men det er landet der slår sig når de falder

Der er mange der gerne vil af med den siddende regering - og det bemærkelsersværdige er, at mange af disse faktisk er de samme, som var med til at ...

Christian Melgaard,

20/01/2013

Der er mange der gerne vil af med den siddende regering - og det bemærkelsersværdige er, at mange af disse faktisk er de samme, som var med til at bringe dem ind i regeringskontorerne. Man skal lede længe efter en regering der har evnet at skuffe sine egne vælgere så markant og på så kort tid som regeringen Thorning. Kom så ikke så sig, at regeringen ingenting kan. 

Regeringen er et kæmpe eksperiment, hvor umage størrelser fandt sammen om det ene fælles mål at afskaffe den foregående regering. Problemet er, at da det projekt var gennemført og Helle Thorning kunne udtale sine berygtede "vi gjorde det, venner" - så vidste de ikke hvad de skulle bruge magten til. De havde simpelthen ikke koordineret en fælles politik.

Resulatet er præcist så deprimerende som det beskrives i Den Korte Avis - regeringen er igang med et massivt benspænd på sig selv. Problemet er at det er regeringen der falder, men det er landet der slår sig.

Meget sigende, så har man netop oplevet SF´s nye formand melde ud, at den komme de tid skal bruges til at definere hvad partiet (SF) vil med regeringssamarbejdet! Prøv lige at lad den stå et øjeblik.

SF skal efter mere end et år i regering bruge den kommende tid til at finde ud af hvad den vil med regeringssamarbejdet! Nu er det jo ikke noget strategi-spil på en sommerhøjskole, så man kunne vel med rette forvente, at SF havde gjort sig disse tanker før man indgik i samarbejdet og ikke 1-2 år efter.