Regeringen på vej mod endnu et løftebrud

LEDER: Regeringen vil spare 2 mia

Ole Birk Olesen,

04/02/2013

LEDER: Regeringen vil spare 2 mia. kr. på en SU-reform, lyder det nu fra uddannelsesminister Morten Østergaard. Det er fornuftigt. I Danmark kan man få SU, selvom man bor hjemme hos sine forældre, og man kan også få SU i et helt år ud over ens normerede studietid, så man ikke behøver at anstrenge sig med at blive færdig til tiden. Der er bestemt basis for at spare!

Men regeringen løber dermed ind i endnu et af sine mange løftebrud, for ingen af regeringspartierne luftede tanker om at skære 2 mia. kr. i SU'en, da de gik i valgkamp. Tværtimod. Alle regeringspartier, herunder også den fremtidige minister Østergaard på hans turne rundt til østjyske uddannelsesinstitutioner, talte med forfærdelse om enhver tanke om at skære i SU'en.

Socialdemokraterne og SF fremlagde deres "Fair løsning", hvor der blev nævnt en reform, der skulle få de studerende hurtigere gennem deres uddannelse, men løsningsforslagene var alene velsmagende gulerødder og ingen pisk, f.eks. en "kontant bonus ved færdiggørelse af kandidatuddannelse på normeret tid" (side 66).

Som så ofte før med denne regering er ethvert ordentligt, borgerligt menneske derfor splittet mellem - på den ene side - glæden over, at regeringens politik er så meget mere fornuftig end det, man lovede vælgerne før valget, og - på den anden side - følelsen af, at regeringspartierne kom til magten ved at lyve vælgerne op i ansigtet.

Man kan kun håbe, at vælgerne i det mindste har lært at gennemskue løgnene og ved næste lejlighed vil belønne de partier, som ærligt og redeligt fortæller dem sandheden om rigets tilstand.

Kilde: