Regeringen har udmanøvreret DA

Som denne artikel i B

Ikke angivet Ikke angivet,

25/10/2012

Som denne artikel i B.T. rigtigt konkluderer, så har regeringen begået lidt af en genistreg ved at at få Dansk Arbejdsgiverforening med i aftalen om den nye akutpakke. For det betyder bl.a., at DA også har et ansvar for at pakken bliver en succes, og det er de godt selv klar over.

Problemet er selvfølgelig, at den nye akutpakke ikke bliver nogen succes. I dagens (25/10) trykte udgave af Jyllands-Posten kan man læse, at de danske erhvervsorganisationer kraftigt tvivler på, hvor stor effekt aftalen vil få.

Hvorfor har DA så indgået denne aftale med regeringen? Både ifølge artiklen i JP og denne i Den Korte Avis har arbejdsgiverne gjort det for at sikre, at dagpengereformen forbliver uændret i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Dagpengereformen har imidlertid aldrig været i fare. De Radikale ville under ingen omstændigheder have tilladt ændringer af reformen. Hvis Socialdemokraterne og SF havde insisteret, så ville R have forladt regeringen, og resultatet ville have været et folketingsvalg

DA har med aftalen således kun opnået at sikre regeringens overlevelse. Desuden kan SRSF give erhvervslivet skylden, når den nye akutpakke viser sig at have været en fiasko.

DA har med andre ord givet akuthjælp til regeringen uden at få noget til gengæld.

Kilde: