Regeringen foreslår fodlænker til 12-årige

Børn og unge med adfærdsproblemer, der gentagne gange har overtrådt et såkaldt ungepålæg, skal kunne gives elektronisk overvåget stuearrest, mener ...

Slettet Bruger,

07/10/2009

Børn og unge med adfærdsproblemer, der gentagne gange har overtrådt et såkaldt ungepålæg, skal kunne gives elektronisk overvåget stuearrest, mener regeringen.

Børn helt ned i 6. klasse skal kunne sættes i elektronisk stuearrest med en satellitovervåget fodlænke, hvis det står til regeringen. Det vil efter Berlingske Tidendes oplysninger være en del af det udspil til bekæmpelse af ungdomskriminalitet, som justitsminister Brian Mikkelsen præsenterer i formiddag.

Fodlænken skal tildeles børn og unge med adfærdsproblemer, der gentagne gange har overtrådt et såkaldt ungepålæg, som kommunen har givet den unge i samarbejde med politiet. Med fodlænken kan den unge tvinges til at blive hjemme. Bliver det ikke overholdt, vil politiet straks kunne bringe den unge hjem.

Regeringen vil ikke kommentere udspillet før i dag. Dansk Folkeparti bakker forslaget op, mens Socialdemokraterne er skeptiske.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: