Regeringen erkender, at den danske økonomiske model ikke er holdbar

"Danmark står over for flere større udfordringer," erkender finansminister Claus Hjort Frederiksen - og udfordringerne har ikke noget med internati...

Slettet Bruger,

25/09/2009

"Danmark står over for flere større udfordringer," erkender finansminister Claus Hjort Frederiksen - og udfordringerne har ikke noget med internationale konjunkturer at gøre, men har rod i Danmarks egen strukturproblemer.

Det er ikke bare den dybe, globale krise, der trækker den danske vækst og velstand i minus. Selv når krisen er slut, kan Danmark se frem til en lang, strukturel vækstkrise, hvis der ikke gennemføres nye økonomiske reformer.

Det erkender regeringen, som ellers tidligere har skamrost den danske økonomiske model, nu ifølge dagbladet Børsen.

Danmark bliver decideret fattigere, hvis det ikke lykkes at få skubbet verdens næstlaveste produktivitet i vejret til det niveau, som regeringen selv budgetterer med i sin langsigtede økonomiske plan. Indtil videre koster efterslæbet tabt velstand for næsten 20 mia. kr. om året.

Så knivskarp er advarslen nu fra VK-regeringen i et nyt 35 sider langt debatoplæg til regeringens Vækstforum, der holder sit første møde mandag aften.

"Danmark står over for flere større udfordringer, og det er for så vidt ikke nyt eller overraskende, at øget produktivitet i fremtiden er vigtig, hvis vi fortsat vil øge vores velstand. Regeringen er fast besluttet på at bringe Danmark godt ud på den anden side af krisen, og det er en af grundene til, at vi har nedsat dette Vækstforum," siger finansminister Claus Hjort Frederiksen til Børsen.

[email protected]

Kilde: