Regeringen advares mod kreativ bogføring

DONG-gate og Finansministeriets planøkonomi kan ikke blive ved med at skjules - planøkonomi straffer sig selv, selvom man på god kinesisk vis kan m...

Ikke angivet Ikke angivet,

02/11/2012

DONG-gate og Finansministeriets planøkonomi kan ikke blive ved med at skjules - planøkonomi straffer sig selv, selvom man på god kinesisk vis kan manipulere med alle "nøgletal". I takt med, at kassen tømmes mister man muligheden for at finansiere vrangforestillingerne.

Keynesianske stimuli er blot mere af det, som skabte katastrofen. Alligevel er det det eneste, som rådvilde, styringsarrogante planøkonomer i ministerierne kan diske op med. Så plan nummer 2 er at skjule virkeligheden - for gud nåde og trøste den siddende regering, når realiteterne kommer for dagens lys. Politikere går, Embedsvælde består

Alle disse skadelige monopolkonstruktioner er det rene keynesianske planøkonomi - til enorm og langsigtet skade for samfundsøkonomien

Men det er langt værre. Nationalbanken kan ikke blive ved med at bruge seddelpressen til at give bankerne gratis likviditet og samtidig skjule de stærkt inflationære tendenser og det faktum, at det er gaver til bankerne på skatteydernes bekostning.

Bankerne redder ikke økonomien - de gør som Lehman Brothers og Wall Street - køber langt forrentede obligationer med kort likviditet - en pengemaskine som dør, når Nationalbanks likviditet ikke længere er til rådighed. Og overskuddende i bankregnskaberne kanaliseres over i fyrstelige lønninger til middelmådigt uddannede og aktionærer, som lever stort på den manglende konkurrence og nepotistiske alliance mellem Finansrådet og Finansministeriet.

Og hvor lander alle disse kunstigt lavtforrentede boliglån så henne? Jo, efter at realkreditinstituterne har scoret kassen på opskruede biddragssatser og konverteringsgebyrer, så dumpes de i aktive investeringsforeninger - igen til opskrude håndteringsfees - for de samme boligejeres egne pensionsmidler. Lånene kan ikke komme ud af bankernes bøger hurtigt nok - det ville være en katastrofe, som kunne lukke selv de store banker, når de ikke kan refinansiere obligationsbeholdningerne og Nationalbankslikviditeten ikke længere er til rådighed.

I stedet for at adressere problemerne og gøre noget ved dem, så fodrer man hunden med sin egen hale og pengemaskinen snylter på hele processen. Det gælder blot om at sidde på den rigtige side af svindelmaskinen som en del af eliten, der profiterer på andres ulykke. Skatteyderne betaler igen regningen.