Realistiske mænd og en mandeforsker der ikke kan regne

LEDER: Jagtsæsonen på mandekønnet løber hen over hele året, så ingen bør være overraskede over, at en Gallup-måling, der viser, at cirka halvdelen ...

Ole Birk Olesen,

15/11/2010

LEDER: Jagtsæsonen på mandekønnet løber hen over hele året, så ingen bør være overraskede over, at en Gallup-måling, der viser, at cirka halvdelen af alle mænd regner sig som mere intelligente end de fleste, selvfølgelig også bliver brugt til at postulere, at de der mænd altså bare er helt gak.

"Mænd har et større positivt selvbillede end kvinder. De har lettere ved at leve på en løgn og bilde sig selv ind, at de er de bedste," siger Kenneth Reinicke, mandeforsker ved Roskilde Universitet, om målingen.

Hallo, Kenneth! Halvdelen af befolkningen er faktisk klogere end den anden halvdel. Det er simpel matematik, som du måske ville kunne regne ud, hvis du ikke var så pokkers humaniora- og føle-føle-agtig, men i stedet gik lidt op i helt faktuelle ting. Så ja, den halvdel af mændene, der mener, at de er mere intelligente end gennemsnittet, kan meget vel have ret.

Når kun 35 procent af kvinderne vurderer sig selv som mere intelligente end de fleste, så må man til gengæld sige, at der går kvinder rundt derude i samfundet, som ikke kender deres eget værd.

Men den kvindelige journalist på Berlingske Tidende kunne bare ikke dy sig - mændene skulle lige have et spark, fordi hun troede, at der var fri bane. Men historien her er faktisk ikke, at mænd overvurderer sig selv. Den er, at kvinder undervurderer sig selv.

Kilde: