Rapport: Mediestøtte forhindrer fornyelse af medierne

85 procent af mediestøtten går i dag til at sikre de allerede etablerede medier et konkurrencemæssigt forspring i forhold til nye aktører med nye i...

Slettet Bruger,

02/10/2009

85 procent af mediestøtten går i dag til at sikre de allerede etablerede medier et konkurrencemæssigt forspring i forhold til nye aktører med nye idéer på mediemarkedet, konkluderer rapport, som Kulturministeriet har bestilt.

En rapport om fremtidens mediestøtte, som professor i medieledelse ved Copenhagen Business School Anker Brink Lund har stået i spidsen for, og som Kulturministeriet har bestilt, slår fast, at den nuværende mediestøtte forhindre udvikling af medierne. Det skriver politiken.dk.

Rapporten, som netop er blevet offentliggjort i dag, er diskussionsoplæg for Folketingets partier op til de kommende medieforhandlinger.

Om den nuværende ordning står der blandt andet i rapporten:

"[...] sådan en understøttelse af eksisterende virksomheder reducerer incitamenter til innovation og vanskeliggør etableringen af nye virksomheder uden historisk forankring i mediestrukturen."

Årligt fordeles der 5,4 mia. skattekroner til medierne i Danmark 85 procent af midlerne går til de etablerede medieinstitutioner: DR, TV2, JP/Politikens Hus og Berlingske Media.

[email protected]

Kilde: