Rapport foreslår opholdstilladelse til asylansøgere, der ikke kan sendes hjem.

"De tiltag, som den ny regering bebuder for at forbedre vilkårene for asylansøgere, er et skridt i den rigtige retning

Ikke angivet Ikke angivet,

23/10/2011

"De tiltag, som den ny regering bebuder for at forbedre vilkårene for asylansøgere, er et skridt i den rigtige retning.

- Men de løser ikke alle problemer, og regeringen bør gøre endnu mere, siger Michala Bendixen.

Hun er tilknyttet Komiteen for Flygtninge under Jorden og står bag rapporten “Asylcenter Limbo”, som komitéen offentliggør mandag.

Rapporten beskæftiger sig med den gruppe af afviste asylansøgere, som af forskellige grunde ikke kan deporteres til deres hjemland.

Af regeringsgrundlaget fremgår det, at asylansøgerne efter deres seks måneder i Danmark skal kunne flytte ud fra centrene og både arbejde og uddanne sig.

- Det løser bare ikke det grundlæggende problem: At især de børn, for hvem det er forfærdeligt traumatiserende at vokse op i en asyllejr, får det bedre, når de flytter ud. Men det gælder ikke forældrene, påpeger Michala Bendixen.

Det skyldes, at usikkerheden om deres fremtidige skæbne stadigvæk piner dem.

- Den uvished kunne politikerne fjerne med en mindre restriktiv udlægning af de nuværende love og i første omgang give asylansøgerne midlertidigt ophold. Så vil der stadigvæk være en vis usikkerhed, men også et håb, siger hun.

Hendes rapport omhandler 4-500 mennesker, hvoraf enkelte har siddet i forskellige asyllejre i op til 15 år.

- Det kan ikke forekomme i noget andet land, som vi sammenligner os med, og vi bør ikke acceptere, at mennesker bliver syge og nedbrudte af den behandling, de får, når de kommer til Danmark og søger beskyttelse, tilføjer Michala Bendixen.

Søndag anbefaler både Enhedslisten og De Radikale, at afviste asylansøgere, der ellers skulle sendes hjem, tildeles en opholdstilladelse.

- Det er helt klart noget, vi vil undersøge. Ingen har interesse i, at mennesker venter i al evighed og bliver nedbrudt psykisk, siger den radikale udlændingeordfører, Zenia Stampe til dr.dk."

Link: http://www.information.dk/telegram/282911

Kilde: