Radio24syv kalder Cepos "ultra-liberal"

Claus Cancel i Radio24syv kalder konsekvent Cepos for "ultraliberal"

kongkret Ikke angivet,

07/12/2011

Claus Cancel i Radio24syv kalder konsekvent Cepos for "ultraliberal". Hvad er hans adkomst til at brændemærke Cepos med den ringeagtende forstavelse "ultra"? Er han så indsigtsfuld i den borgerlige side, at han kan bedømme om Cepos er "ultra" og i forhold til hvad? Måske en sag for det "kritiske" program Detektor i DR!


Det er tydeligt gennem hans virke i radioen, at hans ståsted er, nå ja, lad os blive i hans eget lingo, "neo-socialistisk". Cepos er så vidt jeg kan se en ganske almindelig borgerlig tænketank, som der intet ultra-, mega-, hyper-, super-, neo-, ekstrem- er ved, med mindre eens ståsted er langt ude på venstrefløjen.


Ligesom DR  benytter 24syv konsekvent disse brændemærkende forstavelser for ikke-venstreorienterede. Jeg mindes aldrig - ALDRIG - at have hørt nogen journalist benytte betegnelsen "ultra-socialistisk" om f.eks. Cevea eller Fagbevægelsens Erhvervråd eller "hyper-kommunister" om Enhedslisten. Er det mon tilfældigt, at dette tendentiøse sprogbrug kun rammer den borgerlige side? Eksemplerne på denne stempling er legio, f.eks. er konservative i USA konsekvent "neo-". Israel er altid "ultra"-et-eller-andet.


I Sverige havde koncensus-pressen tidligere en intern forskrift, der pålagde journalister at stemple et bestemt lovligt demokratisk parti med en ringeagtsytring. Findes der en tilsvarende forskrift på tværs af DR og Radio24syv, der foreskriver, at Cepos og andre selv mildt borgerlige grupperinger skal stemples som mega/ultra/hyper/super/neo/ekstrem? Eller gør Claus Cancel det bare frivilligt i socialismens tjeneste?


Flere årtiers iagttagelse af DR/TV2's programmer har lært mig, at journalisterne generelt er solidt funderet som socialismens talerør og medarbejderne finder det naturligt at udøve magten over æteren til de homogent socialistiske journalisters egne formål, og at betragte magten som en velerhvervet rettighed. Denne attitude er identisk i Radio24syv. Claus Cansel forekommer mig nu som blot een mere i den lange række af røde lejesvende, der lufter sine politiske sym- og antipatier. Hvor må det være dejligt at "eje" adgangen til at pleje sine politiske holdninger for et tvangsbetalende publikum; jeg misunder ham. Min adgang til ytringsfriheden begrænser sig til at skrive en klagende mail, som journalisten vanen tro blot kan affeje med et selvretfærdigt fnys. Fnys nu, der er serveret ...

Kilde: