Radikale vælger blokpolitikken

Nu  har man i 10 år lyttet til de radikale om at VKO havde ført blokpolitik og man gik til valg for at bryde blokpolitikken

Ikke angivet Ikke angivet,

28/09/2011

Nu  har man i 10 år lyttet til de radikale om at VKO havde ført blokpolitik og man gik til valg for at bryde blokpolitikken.

Efter 10 dages forhandlinger emd S-SF må man gå ud fra at de Radikale vælger at gå med i regerings sammenarbejdet og dermed bevarer blokpolitikken, fordi man i et regerings sammenarbejde vil være bundet af  de aftaler man har indgået med S-SF om et regeringsgrundlag.

Under Nyrup regeringen var S-RV ikke i samme grad bundet til SF, da de dengang ikke indgik i regeringen, man havde altså handlefrihed til at inkludere blå blok inden for visse områder.

Med skabelsen af en kommende S-SF-R regering , vil især SF og RV havde spist nogle økonomiske kameler i forhold til regeringsgrundlaget og den ønskede første økonomiske politik, som umuligggør et sammenarbejde med blå blok i forhold til den økonomiske politik.

Det radikale venstre har igen haft de afgørende manadater i forholdet til fløjene og kunne reelt havde ført "80er" politik med skiftende flertal både til højre og venstre side af folketinget. Istedet har Vestager valgt at indgå i et sammenarbejde der på visse punkter vil låse de Radikale i forhold til ders økonomiske politik.

Vestager har altså med regeringssamenarbejdet sagt ja til blokpolitik og mindre reel magt, til gengæld får hun profileret partiets nye ansigter i forhold til ministerposter.

Hvad folk dog ikke gør for at få en fed ministerbil

Kilde: