Radikale mener det er "alt for bøvlet at ændre dagpenge-regler igen"

De Radikale fortsætter med at dumme sig i dagpengedebatten: Først provokerede Margrethe Vestager ved at afvise at hjælpe de mange, der står til at ...

Christian Melgaard,

15/01/2013

De Radikale fortsætter med at dumme sig i dagpengedebatten: Først provokerede Margrethe Vestager ved at afvise at hjælpe de mange, der står til at falde ud af dagpengesystemet med et "sådan er det bare", og nu er partiet på banen igen med endnu en provokererende udmelding om at "det er alt for bøvlet at gøre dagpengeperioden konjunkturbestemt", som vismændene har foreslået.

At det er "alt for bøvlet" at gøre noget ved problemet er vel nok det mest uacceptable svar en politiker kan komme med i situationen. Hvad det præcist er, der er for bøvlet, kommer Nadeem Farooq da heller ikke nærmere ind på. Han har tilsyneladende ingen problemer med at bebyrde erhvervslivet med en masse administrativt bøvl, eller de arbejdsløse, som også får den meningsløse administrative maskine at mærke, men politikerne - de skal naturligvis ikke bebyrdes med mere bøvl.   

Nadeem forsøger sig kækt med et argument om at regeringen i stedet vil fokusere på jobskabelse for at hjælpe dem, der sidder fast i dagpengene, og det skal angiveligt ske ved at "få virksomhederne til at ansætte flere" og dels ved at give den aktive arbejdsmarkedspolitik, der i dag koster omkring 15 milliarder kroner årligt, et "kasseeftersyn". Desværre er det en utroværdig udmelding, for det er en varient af det regeringen har sagt hele tiden - og hvad er der sket? - INGENTING.

Nadeem Farooq fortsætte med sine krampagtige forsøg på at sige de rigtige, og fastslår derfor, at "det handler om, hvordan vi kan styrke erhvervslivets rammevilkår", men igen er det tale uden handling. Nadeem Farooq vil ikke komme med konkrete bud på hvordan regeringen vil gøre for at virksomhederne skal få investeringslysten igen - og det med rette, for han ved det ikke.

"Det er for tidligt at sige" lyder det fra Nadeem Farooq - men måske imorgen?