Radikal åbning for S-SFs millionærskat

Vi synes stadig millionærskatten er en "fjollet idé", men forstår den er vigtig for S og SF

Slettet Bruger,

03/10/2009

Vi synes stadig millionærskatten er en "fjollet idé", men forstår den er vigtig for S og SF. Og den skal ikke stå i vejen for vores fælles interesse i at få væltet VKO, lyder dagens radikale budskab.

Efter et par ugers oppositionsskænderier om skattepolitik rækker den radikale leder Margrethe Vestager nu hånden ud mod S og SF i et debatindlæg skrevet sammen med partiets skatteordfører Niels Helveg Petersen og offentliggjort i Berlingske Tidende.

"Lad os lægge skænderiet og de ultimative krav på hylden, se bæstet i øjnene og stå sammen om at udfordre regeringen, hvor det virkelig gør ondt. For når det kommer til stykket, har vi en stor fælles interesse i at bryde VKOs flertal og samtidig vise befolkningen, at vi er i stand til at rette op på de fundamentale svigt, som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har begået mod Danmarks økonomi og de kommende generationers velfærd," skriver de to i Berlingske Tidende.

Da Socialdemokraterne i sidste weekend holdt kongres i Aalborg sendte Helle Thorning-Schmidt en opfordring til de radikale om at sige klart ja eller nej til et regeringssamarbejde med S og SF, og om ikke at sige farvel til et langvarigt samarbejde på grund af millionærskatten. Og den opfordring bliver fulgt af de radikale.

"Millionærskatten er oppositionens mindste udfordring. Det drejer sig om en halv promille af Danmarks bruttonationalprodukt og er i bedste fald et harmløst initiativ. Eller som formanden for regeringens skattekommission, Carsten Koch, har udtrykt det: »Det er en tisse-i-bukserne-strategi«. Vi synes, millionærskatten er en fjollet idé, men er klar over, at den er vigtig for S-SF. Så langt, så godt," skriver Vestager og Helveg.

Og den melding vækker glæde hos Socialdemokraterne.

"Det er meget positivt, hvis de nu vil tilslutte sig det skatteforslag, vi har lavet med SF. Det betyder, at en væsentlig sten er ryddet af vejen i forhold til samarbejdet i oppositionen," siger S-skatteordfører Nick Hækkerup til berlingske.dk.

Trods den modvillige accept af millionærskatten lægger Vestager og Helveg dog ikke skjul på, at der fortsat er skattemæssige knaster mellem R og S-SF. de radikale mener således, at en forhøjelse af topskattegrænsen med 50.000 kroner vil kunne løse problemer med mangel på arbejdskraft, fremgår det af deres debatindlæg. Nick Hækkerup afviser dig, at S og SF er klar til at "flytte os et komma på den skattepolitik, vi har lagt frem."

[email protected]

Kilde: