R: Afbureaukratisering bureaukratiserer

For at skolerne kan få lov at lave kvalitetsrapporter hvert andet i stedet for hvert år, som regeringen har foreslået, skal de ansøge, dokumentere ...

Slettet Bruger,

09/10/2009

For at skolerne kan få lov at lave kvalitetsrapporter hvert andet i stedet for hvert år, som regeringen har foreslået, skal de ansøge, dokumentere og evaluere i en sådan grad, at de ender med mere papirarbejde, mener de radikale.

Det er ikke alle forslag i regerings afbureaukratiseringsudspil, der er lige gode. Et af forslagene, der omhandler folkeskolen vil give mere og ikke mindre papirarbejde. Det mener de radikale i hvert fald, fremgår det af politiken.dk.

Regeringen foreslår færre krav til elevplaner og kvalitetsrapporter. Skolerne skal frem til 2011 kunne søge om at indsende kvalitetsrapporter til kommunalbestyrelsen hvert andet år i stedet for hvert år som nu. Men for at kunne deltage i forsøget, skal der indsendes et ansøgningsskema, hvorefter der skal dokumenteres og evalueres.

"Det her det vækker min humoristiske sans. Hvis man vil afskaffe regler ved at indføre et nyt bureaukrati, der skal give dispensation for i en periode ikke at følge de regler, så er det jo ikke nogen regelafskaffelse. Derimod er det endnu mere bureaukrati bare med nye regler," siger den radikale leder Margrethe Vestager til politiken.dk.

Undervisningsminister Bertel Haarder afviser kritikken og understreger, at skolerne har vide rammer for, hvordan de vælger at lave deres dokumentations- og evalueringsarbejde.

"Der er jo stor frihed for, hvordan man opnår målet. Der er ingen, der siger, man skal lave et stort buraukratisk tabernakkel for at vurdere, om det virker," siger Haarder til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: