Professor i vandstande: FN's klimaforskere er "mærkelige mennesker"

Verdens førende forskere fra den såkaldt "klimaskeptiske" lejr er i dag og i morgen forsamlet i Dansk Forfatterforenings lokaler i Strandgade i Køb...

Ole Birk Olesen,

08/12/2009

Verdens førende forskere fra den såkaldt "klimaskeptiske" lejr er i dag og i morgen forsamlet i Dansk Forfatterforenings lokaler i Strandgade i København, hvor de holder foredrag for en skare af interesserede lyttere. Første taler på programmet her til formiddag var professor Niklas Nils-Axel Mörner, der er tidligere leder af den Palæogeofysiske og Geodynamiske Afdeling ved Stockholms Universitet, og som er ekspert i vandstande i verdenshavene.

I sin tale gav lagde han ikke skjul på sin foragt for de forskere, som er tilknyttet FN's klimapanel, IPCC.

"De folk, som taler om forøgede vandstande på over en meter - glem dem! Eller dem som taler om halvanden meter, de er mærkelige mennesker, eller dem som taler om seks meter eller otte meter ... Hvad er det, de gør? De sætter normal fysik ud af spil," sagde han til stor moro for tilhørerne, efter at han selv havde redegjort for, hvorfor vandstandene efter hans mening højst kan øges med op 20 centimeter de kommende 100 år.

Du kan lytte til hele Niklas Nils-Axel Mörners tale herunder:

Kilde: