Poul Høi blogger om Den Katolske Kirke

I marts 2009 fastslog justitsministeren i staten New Hampshire, at 8,9 pct

Ikke angivet Ikke angivet,

20/04/2010

I marts 2009 fastslog justitsministeren i staten New Hampshire, at 8,9 pct. af de katolske præster i staten var involveret i sædelighedssager. I Covington stift viser en undersøgelse, at 9,6 pct. af præsterne var involveret i sædelighedssager, og i Rhode Island er tallet over ti pct.

...


Det er ikke et amerikansk problem, siden 1980 har der ikke været væsentligt flere sædelighedsforbrydelser i USA end i Europa, og der er ikke andre amerikanske grupper, hvor hver tiende person tilsyneladende har en forkærlighed for at misbruge børn og unge; derimod er det et katolsk problem, og hvis medierne har gjort en stort fejl, så er det ikke tidligere at erkende den kendsgerning.

...


Lad os sige, at vi ikke talte om den katolske kirke, men om en offentlig anerkendt kunstforening - kunstforeningen ”Besærk,” som havde til opgave at udbrede kendskabet til avantgardekunst og ikke mindst blandt unge, og lad os forestille os, at ”Besærk” sendte sine konsulenter rundt for at holde foredrag og kurser i hele Danmark. Men tilsyneladende var der en bevidst eller ubevidst subkultur i ”Besærk,” en subkultur af sex-misbrug, og tal viste, at mellem fem og ti procent af ”Besærks” konsulenter forgreb sig på unge.

Hvordan ville vi reagere? Hvordan ville den danske offentlighed reagere?