Politisk tøbrud

Foråret er kommet til Danmark

Jimmi Meilstrup,

21/03/2010

Foråret er kommet til Danmark. Isen på søerne i København er langsomt ved at smelte, og dag for dag bliver snedriverne mindre. Men også for det lille parti Liberal Alliance lader en lang vinter til at være forbi. Med en række meningsmålinger, der giver partier omkring halvanden procent af stemmerne, "er Liberal Alliance tættere på at krybe op over spærregrænsen end nogensinde", som politisk kommentator Helle Ib forleden bemærkede.

Danmark har brug for et liberalt parti, der sidder med de afgørende mandater. Bl.a. er det en bydende nødvendighed at få gennemført de reformer, som kun Liberal Alliance tør tale om.

Blot i år vil det offentlige opleve et underskud på 100 mia. kr., og forleden viste en undersøgelse, at over halvdelen af danskerne er på offentlig forsørgelse. I 2020 er udsigterne endnu mørkere: 40 pct. af danskerne vil være over 60 år, og tre ud af fire vil være på en eller anden form for offentlig forsørgelse.

Der er brug for at få markant flere ud på arbejdsmarkedet, hvis ikke Danmark skal ende som Europas syge mand. Udgiftstunge overførselsordninger som efterlønnen og den fireårige dagpengeperiode holder raske og rørige mennesker væk fra arbejdsmarkedet, mens høje skatter kvæler ethvert initiativ.

Tag blot Claus Dahl, en rigtig Ole Opfinder, der fandt på et bilsæde, der både fungerede som barnestol og voksensæde. Sædet fik i 2007 en opfinderpris af Videnskabsministeriet og kunne have skabt et erhvervseventyr. Men sædet blev belagt med en afgift på 70 pct., hvilket gjorde det usælgeligt i Danmark, og opfinderen vil nu sælge patentet til udlandet. Tænk på alle de arbejdspladser, der er gået tabt som følge af denne og andre lignende historier.

Samtidig er det engang så frie danske folk ved at blive kvalt i forbud: Regeringen vil forbyde udvalgte hunderacer, Dansk Folkeparti vil forbyde elever at tale fremmedsprog i skolegården og Socialistisk Folkeparti vil gudhjælpemig forbyde sygeplejersker at bruge parfume. Dette er blot et udpluk af de mange forbudsforslag, en længere liste kan læses her.

Danmarks vigtigste råstof er ikke nordsøolien eller den fede landbrugsjord, men vores mange kloge hoveder og mennesker med gå-på-mod. Vi har et stort potentiale for at sætte gang i hjulene og komme ud af krisen, hvis blot vi får lov. Kun ét parti tør tage denne dagsorden op, nemlig Liberal Alliance. For alle, der ser det som en nødvendighed at fremstidssikre Danmark, er partiet en stemme værd, selv om man ikke er et hundrede procent enig i alt, hvad de siger. Lad os håbe, at foråret fortsætter, så de afgørende mandater snart befinder sig i hænderne på liberale politikere.

Kilde: