Politimand: Blekingegade-mord kunne have været forhindret af PET

Tidligere kriminalinspektør Jørn Moos, der ledte den efterforskning, som fik Blekingegade-banden bag tremmer, mener, at Politiets Efterretningstjen...

Slettet Bruger,

30/10/2009

Tidligere kriminalinspektør Jørn Moos, der ledte den efterforskning, som fik Blekingegade-banden bag tremmer, mener, at Politiets Efterretningstjeneste kunne have stoppet banden, inden det endte med et mord på en politibetjent. "Sludder," svarer daværende PET-chef Per Larsen.

I en ny bog, "Politiets hemmeligheder", skrevet af og de to journalister Anders-Peter Mathiasen og Jeppe Facius samt tidligere kriminalinspektør Jørn Moos, der ledte efterforskningen, som førte til Blekingegade-bandens anholdelse, beskyldes Politiets Efterretningstjeneste for at være skyld i, at banden ikke blev stoppet før røveriet på Købmagergades postkontor i 1988, som kostede en ung politibetjent livet.

Jørn Moos var i aftes i TV 2 Nyhederne, hvor han fremlagde beskyldningen overfor den daværende PET-chef Per Larsen, som i dag er chefpolitiinspektør i Københavns Politi.

Per Larsen fastholder dog, at PET ikke havde fældende beviser for de forbrydelser, som Blekingegade-banden begik før røveriet i Købmagergade, og at banden derfor heller ikke blev dømt for anden kriminalitet end det røveri, da gruppen endelig fik sin dom.

Overfor det hævder Jørn Moos, at gruppen ikke ville have fortsat sin kriminelle løbebane, hvis den i det mindste var blevet hevet til afhøring, og en sag var blevet indledt, selvom det så skulle vise sig, at man ikke havde de fældende beviser.

Per Larsen mener til gengæld, at det synspunkt er udtryk for, at Jørn Moos ikke ved, hvad han snakker om.

Klik her for at se diskussionen mellem Jørn Moos og Per Larsen på tv2.dk

[email protected]

Kilde: