Politikere uden skam i livet: Tager sygeorlov, når de dummer sig

Ifølge BT i dag, vurderer konservative kilder på Christiansborg, at Henriette Kjær på folketingsgruppens næste møde efter vinterferien tirsdag 22

Torben Mark Pedersen,

13/02/2011

Ifølge BT i dag, vurderer konservative kilder på Christiansborg, at Henriette Kjær på folketingsgruppens næste møde efter vinterferien tirsdag 22. februar meddeler, at hun tager sygeorlov i resten af valgperioden. BT skriver:

”Et sådant skridt fra hendes side vil blive mødt med stor forståelse. Alle vil kunne se det fornuftige i, at hun bliver hjemme og tager sig af sine to drenge. Men ingen har lyst til at presse hende til noget, hun ikke selv ønsker.”

Har disse politikere ingen skam i livet?

Man kan ikke bare tage sygeorlov, når man ikke er syg, blot fordi man har bragt sig selv i en situation, hvor har det dårligt med at se sine kolleger i øjnene, fordi man har løjet over for alt og alle, og har det skidt med at skulle møde op på sin arbejdsplads.

Det er dybt umoralsk, og netop christiansborgpolitikere – og vel ikke mindst konservative sådanne for hvem sådan noget som at opføre sig ordentligt og passe sine pligter vel burde være en livsholdning – skulle afholde sig fra den slags, som for enhver anden i det private erhvervsliv ville medføre en fyreseddel. Det er helt åbenlyst, at man ikke bare kan tage sygeorlov, når man ikke er syg, blot fordi man har det skidt med sit arbejde. Så må man sige sin stilling op og finde noget andet at beskæftige sig med. Det gør alle retskafne mennesker. Eller også holder de det ud, selv om det ikke er sjovt at gå på arbejde.

Der er politikere på Christiansborg, der tydeligvis ikke længere er retskafne mennesker, som ikke længere er i stand til at skelne mellem rigtigt og forkert og som ikke mener, at de regler, som gælder for alle andre i samfundet, også gælder for dem selv. Det kaldes ellers lighed for loven. Men sådan går det, når magt korrumperer.

Det er vel samtidig også endnu et udtryk for den konservative krise, når konservative politikere ikke længere kan orientere sig sikkert i moralske spørgsmål om at passe sine pligter og svare enhver sit.

 

Hvis Henriette Kjær søger sygeorlov, så er det ikke uden fortilfælde, og det er ikke kun konservative politikere, der er moralsk anløbne. Der er talrige eksempler på politikere, der tager sygeorlov, når de har dummet sig, men uden at være decideret syge:

  • I 2008 tog det socialdemokratiske folketingsmedlem Jeppe Kofod sygeorlov efter postyret om hans seksuelle forhold til en 15 årig pige på et DSU kursus, Politiken.
  • I 2003 søgte Venstre politikeren kendt som ”lurer-Anders” i medierne sygeorlov efter en belastende sexchikanesag, skriver BT.
  • Tidligere Venstre borgmester i Greve, Rene Milo, søgte i 2003 sygeorlov efter anklager om uforsvarlig omgang med kommunens penge, skriver Fyens.
  • Venstres medlem af Borgerrepræsentationen i København, Jesper Schou Hansen, tog i 2007 sygeorlov efter at være blevet meldt til politiet i NCC-korruptionssagen, skriver Avisen.

Der er også eksempler på politikere, der bare skulker åbenlyst:

  • Kim Christiansen fra DF har i januar i år forlænget sin sygeorlov fra byrådsarbejdet i Mariagerfjord kommune for at hellige sig sit arbejde på Christiansborg, skriver tv2nord.
  • S-lokalpolitikeren Finn Lambek holdt sygeorlov i 4 måneder fra politik men passede samtidig sit lederjob i det private erhvervsliv, skriver jv.

Har disse politikere ingen skam i livet?

Kilde: