Politikere inddirekte medskyldige i østeuropæisk kriminalitet

Den senere tids debat om østeuropæiske kriminelle, der i stigende antal kommer til Danmark og udviser en hidtil uset mangel på respekt for menneske...

Bent Adriansen,

14/03/2010

Den senere tids debat om østeuropæiske kriminelle, der i stigende antal kommer til Danmark og udviser en hidtil uset mangel på respekt for menneskeliv og samtidig fylder mere og mere i vore fængsler handler i høj grad også om EU-politik.

Jeg har den største forståelse for Københavns politichef Ove Dahls udtalelse om kriminelle rumænere, da han og andre politifolk i Danmark har den barske virkelighed med disse ekstremt hærdede kriminelle tæt inde på livet i sin hverdag. Samtidig har jeg kun hovedrysten til overs for Zenia Stampe, der med sin politianmeldelse af selvsamme Ove Dahl for racisme afslørede en hamrende naivitet og en sjælden grad af realitetssans. Jeg vil snarere kalde Zenia Stampes anmeldelse for virkelighedsforflygtigelse eller et forsøg på at dække over den reelle årsag til problemet.

Kære Zenia Stampe! Hvis du, dine radikale partifæller og andre EU-lalleglade politikere ikke havde været så forhippede på at få alle de østeuropæiske lande ind i EU, så hurtigt som tilfældet var, så kunne vi havde undgået megen af den kriminalitet vi ser i dag. Hvorfor var det lige, at det skulle gå så hurtigt? Hvorfor ville I ikke erkende, at de østeuropæiske lande dengang hverken politisk, økonomisk eller hvad angår deres menneskesyn ikke var og i øvrigt stadig ikke er klar til optagelse i EU? Hvordan kunne I være så naive at tro, at østeuropæerne efter at have været indespærret i 40 år med alt hvad dertil hører af fattigdom og manglende social og kulturel udvikling pludselig skulle have fri adgang til Vesteuropa, og her skulle kunne leve og indpasse sig under vore normer og kultur uden problemer? Dette var i allerhøjeste grad selv at bede om problemer, men fakta er, at det gjorde I, og dermed har I indirekte gjort jer til medskyldige i de mange brutale og afskyelige forbrydelser vi ser i Dagens Danmark!

Kilde: