Politik og stigmatesering

Kom til at diskutere politik på poet bureau i går

Zenia Grynberg,

12/02/2011

Kom til at diskutere politik på poet bureau i går. Blev stigmatiseret som een der har ingen medmenneskelighed, blot fordi jeg er liberal. Vil gerne vide om Poul V. Jensen, som er voksenven for Emil på 9 år og sidder i bestyrelsen for foreningen ”Børns Voksenvenner” har hellere ikke noget medmenneskelighed? Eller Thyra Frank for den slags skyld. Gør hun det hun gør i jagten efter profit? Er det ikke medmenneskelig at sørge for at de ældre har et glad og anstændig liv?

Men OK, jeg selv stigmatiserer jo også venstrefløjen for at være mindre intelligente og dårlige til at regne. Så går det nok begge veje. :-)

I virkeligheden handler det om to forskellige indgangsvinkler. Hende, som jeg diskuterede med - en af Københavns kvindelig digtere - er barnet af velfærdstatten og har ikke prøvet andet og har det svært med at se, at dette ren faktisk kan stoppe en dag, blot fordi det er ingen penge i statskassen til de svage - blandt andet fordi de går til administration. Måske det er hellere ingen penge til offentlige ansatte, fordi den, som KAN betale skat har flyttet ud af landet, derhen hvor skatten er mindre. Arbejdspladser er fløjet samme vej, så det er kun offentlige ansatte og arbejdsløse tilbage! Er det DEN Danmark jeg ønsker? NOPE! Det er DERFOR jeg er liberal! Ikke fordi jeg har for mange penge - jeg er nemlig rigtig go til at give dem væk til dem, der har måske endnu værre end jeg.

Nu er jeg i gang med at starte noget nyt. Jeg vil introducere NUGA BEST i København. Er det fordi jeg har ingen medmenneskelighed? Eller er det fordi jeg kan se et stor behov for det alternative behandlingsmetoder blandt dem, som det offentlige medicin kan ikke længere hjælpe?

Og så dette med de offentlige sygevæsen og det alternativ behandling - man betaler dobbelt, når man vælger alternativ til det offentlige. Første gang betaler man over skat til den læge, som kan ikke hjælpe een (plus administration af hospitaler mm...) den anden gang betaler man til den alternativ behandler, som skal IGEN betale skat ud af de penge, som du har allerede betalt skat af. :-) Sikke et regnestykke! :-)

Kilde: