Politiet opruster mod østkriminelle

Politiet opruster mod østkriminelle 3

Ikke angivet Ikke angivet,

04/12/2010

Politiet opruster mod østkriminelle 3. december 2010 22:04

Rigspolitiet opruster i kampen for at dæmme op for kriminalitet begået af tilrejsende østeuropæere.

Nye tal viser, at antallet af sigtelser mod rumænere, polakker og litauere mere end fordoblet på fem år – fra 1.665 sigtelser i 2006 til 3.495 sigtelser indtil midten af november i år.

Tallene dækker sigtelser for overtrædelser af straffeloven, våbenloven og narkoloven, skriver Berlingske Tidende.

Markant billede
- Hvis man ser på kriminalitet begået af personer, som ikke er fastboende i Danmark, men rejser ind i landet for at begå forbrydelser, så er det et meget markant billede, vi ser. Her fylder de tre nationaliteter meget i statistikken, forklarer rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Det er dog stadig danske statsborgere, der står bag hovedparten af kriminaliteten herhjemme.

Rigspolitiet er nu ved at etablere et særligt kontor i det Nationale Efterforskningscenter NEC, der ellers traditionelt udelukkende har taget sig af den tunge, organiserede kriminalitet.

Her skal et antal dedikerede folk specifikt beskæftige sig med kriminelle, der kommer ind over grænsen fra Øst- og Centraleuropa.

Skal finde sammenhænge og mønstre
- De skal skaffe sig overblikket ud fra kredsenes erfaringer, og her kan man monitere både i forhold til personer, geografi og kriminalitetsformer. De skal så forsøge at se på sammenhænge og mønstre, så de kan give oplysninger og analyser ud til kredsene for at gøre dem bedre til at bekæmpe det her, forklarer Højbjerg.

Rigspolitiet har desuden i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi justeret konceptet for udlændingekontrolafdelingen ved den tyske grænse, så også de arbejder mere målrettet i forhold til tilrejsende østkriminelle.

Læs mere

Kilde: