Plejehjem i Sverige:Så Grethe, din ble skal vejes.

Ansatte på plejehjem, som er drevet af den private plejekæde Carema Care, har fået ordre på at veje beboernes brugte bleer

_slettet_bruger_7812 Ikke angivet,

12/11/2011

Ansatte på plejehjem, som er drevet af den private plejekæde Carema Care, har fået ordre på at veje beboernes brugte bleer. 

Formålet er at udnytte bleernes fulde kapacitet og spare på bleerne.

- Hvis tante Greta ikke har tisset nok i bleen, må vi ikke skifte den, siger en oprørt ansat til avisen Dagens Nyheter.Ingen af de personer avisen har talt med ønsker at opgive deres navne af frygt for repressalier.

Skal holde forbruget nede
– Vi må ikke skifte en ble før den har nået sin fulde kapacitet for at holde forbruget af bleer nede og spare penge. Konsekvensen bliver, at ældre tvinges til at sidde i flere timer med våde bleer, siger en person fra Carema Care.

De ansatte får ansvar for at undersøge en beboers urin-mønster for at finde ud af, hvor mange timer der går, inden bleen har nået sin fulde kapacitet og begynder at lække. Derefter vælger man hvilken bletype beboeren skal have.

De ansatte på flere plejehjem raser over beslutningen, som de kalder uværdig for beboerne og ulækker for de ansatte, som skal veje bleerne.

Dagens Nyheter har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Carema Care.

Kilde: