Peter Svarre: Mærkning af medier? - Stop bøllebloggerne

Berlingskes Lisbeth Knudsen er bange for de frie bloggere

1984grader NEJ TAK,

21/11/2011

Berlingskes Lisbeth Knudsen er bange for de frie bloggere. Så bange at hun vil have, at alle, der ikke er bloggere, af kulturministeren får en fjer i hatten, så man let kan kende disse fornuftige mennesker (læs: papirbaserede journalister) på lang afstand, når de færdes på nettet og risikerer at blive forvekslet med bøllebloggerne. Hendes forslag er patroniserende og grænser til det totalitære.

Lisbeth Knudsen går til kamp mod internettets ukontrollerede kræfter i en kronik i Berlingske den 15. november 2011. "Ønsker vi et demokrati baseret på nyhedssnacks og bloggere? Kan vi uden professionel journalistik kontrollere fakta og påstande?" spørger hun bl.a. retorisk.

Der er altid to slags børn i skolegården. De, der straks løber ind på lærerværelset, når de andre børn driller, og de, der forsøger at løse problemerne på egen hånd. Berlingskes chefredaktør Lisbeth Knudsen tilhører åbenbart den første type af børn i skolegården.

I snart 15 år har internettet med alle dets ubehagelige bøllebloggere, tåbelige tweeps og ukontrollerbare kommentatorer gjort livet i den ellers fredelige medieskolegård utryg for uskyldige, renhjertede og demokrati-elskende medier som Berlingske. Og nu er det åbenbart blevet for meget for Lisbeth Knudsen, som på mandagens mediekonference (arrangeret af Berlingske) og i tirsdagens kronik samt artikel i Berlingske bankede på skolemester Elbæks kontor og bad om at få skabt lidt orden i tingene.