PET har "godkendt" Ole Sohn!

Something is rotten in the state of Denmark

Jeppe Juhl,

01/10/2011

Something is rotten in the state of Denmark.


Mens hele medie-Danmark (mig selv inklusive) er ved at gå til i slet skjult nysgerrighed for at finde ud af, hvad den sande historie om PETs manglende sikkerhedsgodkendelse af Henrik Sass Larsen er, så er der med undtagelse af en leder i Jyllands-Posten ikke nogle, der har stillet spørgsmålstegn ved et langt mere principielt spørgsmål:

Hvad har PET sagt om vores måske kommende økonomi/erhvervsminister: Ole Sohn?

Formentlig ingenting negativt, siden vi ikke har hørt noget så tæt på en præsentation af den kommende regering. Alternativet er, at Thorning-Schmidt har ignoreret en eventuel negativ personundersøgelse fra PET, hvilket hun har hjemmel til, og det vil hun næppe gøre.

Nu er der jo kun en lille håndfuld, der ved om det offentlige kaffemøde mellem en folketingsmand og en rocker, vitterlig er grunden til, at Sass ”dumpede” PETs personundersøgelse. Det siger han selv, og er det korrekt, er det i sig selv yderst besynderligt. Så der ligger med uendelig stor sandsynlighed mere bag den historie, og vi venter alle spændt på næste kapitel.

Præcis hvad der ligger bag, har offentligheden dog ingen krav på at få at vide. Det eneste, der er ret og rimeligt i den sag i forhold til offentligheden, er øjeblikkeligt at få bekræftet, at en kop kaffe og en telefonsamtale med en kriminel mand, der vil påvirke en faderskabssag, ikke kan diskvalificere en politiker fra at blive minister. Og den bekræftelse skal komme fra Helle Thorning-Schmidt, da PET naturligvis hverken kan eller skal udtale sig, og fordi det i sidste ende er hendes beslutning.

Borgerne og politikerne har simpelt hen krav på at få at vide, at der ligger mere bag Sass-sagen. Status quo lige nu er jo det perverse faktum, at en politiker tilsyneladende kan fratages muligheden for at blive minister ved at holde et offentligt møde med en kriminel, mens Ole Sohn - en mand, der havde deponeret sin loyalitet hos en fremmed magt, der havde rettet atomvåben mod Danmark  - godt kan godkendes.

Vanvid i tiende potens!

Det er derfor i mine øjne essentielt, at landets kommende statsminister over for folketinget bekræfter, at der ligger andet bag Sass-affæren.

Mit bedste gæt er, at det vil blive bekræftet, når Thorning-Schmidt (formentlig) åbner folketinget på tirsdag. Der må være endog særdeles belastende ting om Sass, der har fået HTS til at bede ham om at trække sig. Ellers giver det hele simpelt hen ingen mening, når Ole Sohn kan blive minister.

(Tilføjelse): 

Jeg tror ganske enkelt, at sagen er den, at HTS via Kettel igennem PET har fået at vide, at hendes kommende finansminister meget snart vil være enten sigtet eller vidne i en straffesag, hvorefter det var opportunt at gøre, som der blev gjort, da hun jo ikke er forpligtet til at følge den personundersøgelse, som PET foretager. Det er ren spekulation, men er stort set det eneste, der giver mening!

Kilde: