PET: Antallet af terrorforsøg mod Danmark er vokset

Terrorister har planlagt flere angreb mod Danmark de seneste år

Ikke angivet Ikke angivet,

09/01/2013

Terrorister har planlagt flere angreb mod Danmark de seneste år. Antallet af terrorforsøg mod Danmark og danske interesser i udlandet er steget de seneste to år. Det viser en ny og opdateret vurdering fra PET, som efterretningstjenesten netop har offentliggjort.

»Danmark er stadig et prioriteret terrormål for militante islamister«, siger chefen for PET, Jakob Scharf, i en pressemeddelelse. »Det samlede trusselsbillede er i dag mere fragmenteret, dynamisk og komplekst og dermed også mere uforudsigeligt end tidligere«, tilføjer han.


Det er PET's Center for Terroranalyse, CTA, der har offentliggjort den nye vurdering samtidig med, at efterretningstjenesten også har offentliggjort en analyse af Muhammed-tegningernes betydning for terrortruslen i Danmark. »Tegningssagen og Danmarks status som prioriteret terrormål er cementeret i det islamistiske tankesæt på trods af, at der har været flere nye sager, der opfattes som krænkelser af islam«, lyder vurderingen.

»Denne udvikling understreger det fortsatte fokus på Danmark blandt militante islamister, og at der fortsat er en alvorlig terrortrussel mod Danmark. CTA vurderer, at denne tendens vil fortsætte de kommende år«, siger chef for CTA, Søren Jensen.